MLADI NASTAVLJAJU NIZATI USPJEHE Medicinski fakulteti u Hrvatskoj dobivaju pojačanje iz Hercegovine

liječnik, Trogir, birokracija , Hrvatska, HRS, Dom zdravlja Posušje, fakulteti u Hrvatskoj, Zvonimir Krešić, HNŽ, Medicinski fakultet, Jakov Zeleničić

Dva mlada momka iz dvije hercegovačke općine upisali su medicinski fakultet: prvi je iz čapljinske gimnazije, odlikaš Zvonimir Krešić, ujedno i učenik generacije, a upisao je Medicinski fakultet u Splitu.

Drugi, Jakov Zeleničić, s prosjekom 5,0 kako u osnovnoj školi, tako i u Gimnaziji fra Grge Martića Mostar, s mnogim uspjesima na različitim natjecanjima, završenom glazbenom školom, smjer klarinet, položio je prijemni ispit na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Kako doznajemo, ova dva mlada i perspektivna mladića pokazala su i najbolji rezultat na testiranju iz kemije za učenike IV. razreda na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Iako je odabir učenika za testiranje bio nasumičan, to ne umanjuje činjenicu da su ova dva učenika postigli rezultat koji je bio daleko iznad prosjeka. Kontaktirali smo savjetnicu koja je organizirala testiranje iz kemije koja nam je potvrdila kako je odabir učenika bio nasumičan i da su Zvonimir i Jakov postigli izvanredan rezultat.

Želimo im sreću na studiju medicine te da jednog dana postanu vrhunski liječnici.