Mjesec dana pritvora osumnjičenom za ubojstvo kod Širokog Brijega

Policijsko vozilo MUP ŽZH
Hercegovina.info

T.K. (58) iz mjesta Kočerin kod Širokog Brijega koji je osumnjičen da je 4. travnja u obiteljskoj kući iz vatrenog oružja usmrtio Z.B. (58) određen je jednomjesečni pritvor, potvrdila je to večeras za Hercegovina.info glasnogovornica Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg Petrunjela Matijević.

"Sudac za prethodni postupak Županijskog suda Široki Brijeg je nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od 30 dana osumnjičenom T.K. kojem se stavlja na teret da je počinio kazneno djelo ubojstva na štetu Z.B. i druga kaznena djela, zbog postojanja opasnosti od bijega, osnovane bojazni da će ometati istragu, zbog počinjenja posebno teškog kaznenog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda. Tužiteljstvo će nastaviti intenzivan rad u cilju okončanja istrage u ovom kaznenom predmetu. Glasnogovornica Županijskog tužiteljstva ŽZH Petrunjela Matijević.", rekla je Matijević.

Podsjetimo, dana 4. travnja 2022. u 23:40 sati Policijska uprava (PU) Široki Brijeg zaprimila je prijavu da se u obiteljskoj kući T. K. (46), u mjestu Kočerin, dogodila pucnjava iz vatrenog oružja.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja izišli su službenici PU Široki Brijeg te su utvrdili da je u obiteljskoj kući T. K. (46) izvršeno kazneno djelo 'Ubojstvo', a žrtva kaznenog djela je Z. B. (58) iz mjesta Broćanac, općina Posušje. Osumnjičeni se nakon toga dao u bijeg, a službenici MUP-a Županije Zapadnohercegovačke uhitili su ga 5. travnja u večernjim satima nakon cjelodnevne potrage na području Kočerina.