MITO I KORUPCIJA Zbog "zaposlit ćemo ti ženu", potvrđena optužnica protiv SDA-ovog Asima Sarajlića i drugih

Asim Sarajlić
Radio Sarajevo

Općinski sud u Sarajevu je potvrdio optužnicu Tužiteljstva SŽ protiv Asima Sarajlića, Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića zbog kaznenog djela davanja dara i drugih oblika koristi.

Optuženi se terete da su od 20. do 25. veljače 2020. prije zakazanih unutarstranačkih izbora SDA za predsjednika Županijskog odbora SDA Sarajevo, na kojem su predloženi kandidati bili Semir Efendić i Fikret Prevljak, posredstvom Muhameda Šehovića ugovorili sastanak s delegatom Velidom Tvrtkovićem, kojem su obećali da će korištenjem svog utjecaja na osnovu pozicija unutar SDA zaposliti njegovu suprugu.
Tvrtković je trebao zauzvrat svoj glas dati kandidatu Fikretu Prevljaku.

"Inače, u veljači prošle godine je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić objavio snimak o malverzacijama u pozadini unutarstranačkih izbora, nakon čega je u javnosti nastala bura reakcija", prenosi Fena.

S obzirom na to da je Asim Sarajlić glavni akter ove afere namještanja glasova u zamjenu za zapošljavanje, on se odmah povukao sa svih funkcija u SDA, ali je do danas ostao delegat u Domu naroda Parlamenta BiH.