MEĐU NJIMA I JAVNA PODUZEĆA 55.601 tvrtki ima blokiran barem jedan račun

MEĐU NJIMA I JAVNA PODUZEĆA 55.601 tvrtki ima blokiran barem jedan račun
Dnevni avaz

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa tvrtki u BiH. U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da je u BiH krajem siječnja bilo blokirano 101.768 računa tvrtki te da 55.601 tvrtka ima blokiran barem jedan račun.

U odnosu na prethodni mjesečni izvještaj, broj blokiranih računa tvrtki povećan je za 97, a broj tvrtki koje imaju bar jedan blokiran račun povećan je za 93, prenosi Fena.

U novom izvještaju, koji sadrži 4.090 stranica (četiri više u odnosu na prethodni izvještaj) , pobrojane su tvrtke iz svih sfera društvenog života, od gospodarskih poduzeća, trgovina, frizerskih salona, benzinskih crpki, ljekarni, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, tvrtki. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

Među njima su i javna poduzeća poput GRAS-a, Geodetskog zavoda BiH, Željeznica FBiH, Direkcije za izgradnju Tuzla, RTV Visoko i Donji Vakuf te RMU Zenica i Rudnik Kreka.

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom studenoga 2012. godine, broj blokiranih računa tvrtki u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 tvrtke imale bar jedan blokiran bankarski račun.