MATEJEV PRIJATELJ "Prolazimo traumatično razdoblje, šalju nam se neprimjerene poruke, a najteže nam pada što se u pitanje dovodi naš odnos prema Mateju"

Matej Periš, Matej Periš, potraga, nestanak
Večernji list

Otkako je Matej Periš nestao u Beogradu, prijatelji koji su u noći nestanka bili s njim u srpskom noćnom klubu Gotik nisu se oglašavali često, a svoje identitete nisu javno otkrili. Unatoč tome, stalno ih se napada, što je danas, ponovno anonimno, komentirao jedan od njih.

"Trenutno prolazimo kroz izrazito traumatično razdoblje - ono je započelo nestankom našeg dragog prijatelja, a nastavilo se kroz medijsku difamaciju i kojekakve lažne informacije koje svakodnevno dovode u pitanje naš integritet, moral i, što nam najteže pada, odnos prema našem prijatelju Mateju...", kazao je prijatelj nestalog Splićanina za Blic.

"Kulminacija svega je konstantno uznemiravanje i poruke neprimjerenog sadržaja koje primamo od trenutka kada je naš boravak u Beogradu postao naslovna priča", napisao je mladić, dodajući da vjeruje da će njihov prijatelj biti pronađen.

Hrvatska policija se vratila u Zagreb

Srpska policija danas je u potrazi za nestalim Matejem Perišem pretraživala Dunav nizvodno od Pančevačkog mosta. Kako doznaje Pink, i Sava i Dunav intenzivno se pretražuju nakon saznanja da je signal Matejevog mobitela registriran pored ograde na Savskoj promenadi što se podudara sa snimkom na kojoj se vidi da mladić prilazi ogradi pored rijeke.

Kako navodi isti izvor, Matejev mobitel još uvijek nije pronađen, a sve novosti oko potrage prenose se Matejevom ocu Nenadu Perišu.

Pink piše i kako su se hrvatski policajci vratili danas u Zagreb, a teškim uvjetima unatoč, potraga se nastavlja i sutra.

Podsjetimo, Matej Periš nestao je u Beogradu u noći na 31. prosinca. Iz nepoznatog razloga on je oko 1.20 sati istrčao iz kluba 'Gotik' i od tada mu se gubi svaki trag.