MARIN RADIŠIĆ Šteta je učinjena, karantena ne bi puno pomogla

Marin Radišić
Ilustracija/hercegovina.info

Općina Čitluk trenutačno je najveće žarište oboljelih od koronavirusa u HNŽ-u. S novih sedam slučajeva Čitluk je prestigao čak i Konjic. Da je stanje alarmantno kazao je danas na konferenciji za tisak i prof. dr. sc. Jurica Arapović.

"Iz dana u dan je sve više i više pozitivnih i tu je zapravo trenutačno fokus epidemioloških mjera u našoj županiji", kazao je Arapović.

Dva objekta u Čitluku su u karanteni. To su samostan u Miletini, te Majčino selo, a bilježi se i izolirani slučaj koronavirusa. 

Je li se razmišljalo o karanteni općine Čitluk upitali smo večeras načelnika Marina Radišića

"O tome je bilo govora, no smatram kako je šteta već učinjena te kako karantena sada ne bi puno pomogla. Iz naše općine zaraza se već prelila na Široki Brijeg i Posušje, otišlo je van granica naše općine. Moramo pratiti što na terenu rade epidemiolozi i dr. Vasilj. Imamo sada i novi problem. Pojavio se jedan slučaj koronavirusa u Blizancima koji nije vezan za klaster u samostanu."

Kako sada doći do svih kontakata koje su sestre iz samostana ostvarile?

"Još jednom apeliram na naše sugrađane. Molim Vas ako ste prije tri tjedna bili na svetoj misi ili u kontaktu s nekim od časnih sestara ili svećenika sami se stavite u izolaciju, jedino zajedničkim snagama možemo uspjeti, rekao je u telefonskom razgovoru za hercegovina.info načelnik općine Čitluk Marin Radišić.

Nakon razgovora s načelnikom općine Čitluk kontaktirali smo i  Stožer civilne zaštite HNŽ-a.

"Na sastanku je vrlo jasno kazano, ukoliko postojeće mjere koje smo uveli ne budu dale željeni rezultat, a o tome će kazati epidemiolozi, onda će se ići u pravcu karantene. Jednako tako, rečeno je da jedinice lokalne samouprave procjenjuju stanje na svom prostoru i da na temelju procjene stanja i epidemiologa zaduženih za to područje, predlažu svom općinskom stožeru mjere koje će se donositi s ciljem zaštite pučanstva i sprečavanja širenja virusa", kazao je za hercegovina.info Pero Pavlović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.