MALO DRUKČIJA INTERVENCIJA Članovi HGSS-a prikupili novac pa Ivanu kupili agregat za struju

agregat za struju humanitarna pomoć
HGSS Slavonski Brod

Osim što na terenu pomažu u raznim intervencijama, članovi HGSS-a Slavonski Brod organizirali su se i pomogli Ivanu koji je nakon nevremena ostao bez struje.

Naime, HGSS-u iz Slavonskog Broda stigao je e-mail od Ivana Prgometa iz Slavonskog Šamca u kojem je naveo kako mu je potrebna pomoć u vidu posudbe agregata za struju.

Ivan je respiratorni bolesnik i diše uz pomoć respiratora koji se pokreće električnom energijom. HSSS-ovci su odmah stavili agregat u vozilo i spremali se krenuti prema Slavonskom Šamcu, no došla im je obavijest kako su popravljene javne električne instalacije te da je mjesto dobilo struju nakon jakog nevremena.

"Kako posjedujemo samo jedan agregat za struju koji se često koristi na terenu radi osiguranja operativnosti, članovi HGSS Stanice Slavonski Brod su se organizirali i kupili novi agregat osobnim sredstvima članova Stanice, a 2.8.2023. godine agregat za struju, darovan je Ivanu Prgometu", napisali su na Facebook stranici.

"Svaka čast, ekipa", "Sve pohvale", "Osim što bez naknade izlažu svoj život da bi spasili nas i neodgovorne turiste i avanturiste, sad još kupuju i agregate koje poklanjaju bolesnim osobama u potrebi. Svaka čast na humanosti", pisali su ljudi u komentarima ispod objave.