LJUBUŠKI Testirani djelatnici Hitne pomoći, ali i štićenici i djelatnici staračkog doma

koronavirus, Covid-19, Ljubuški
DZ Ljubuški

Na području Ljubuškog potvrđen je prvi slučaj koronavirusa. Radi se o mlađoj ženskoj osobi, koja nije pokazivala simptome koronavirusa, te se testirala iz razloga što je u više navrata sa svojim djetetom posjećivala SKB u Mostaru. 

Budući da je žena sa svojim maloljetnim djetetom posljednjih nekoliko dana dolazila na preglede i na Odjel hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški, te su djelatnici iste bili u kontaktu s majkom i djetetom, više od deset djelatnika hitne službe je u samoizolaciji te su svi testirani na koronavirus. Rezultati testova očekuju se večeras.

Tijekom današnjeg dana stigao je nalaz i za maloljetno dijete, te kako doznaje hercegovina.info nalaz je na svu sreću negativan.

Jednako tako jučer je stigla potvrda o zaraženoj starijoj ženskoj osobi u Ljubuškom koja je štićenica jednog od privatnih staračkih domova. No, kako doznajemo radi se o osobi koja ima i prebivalište i zdravstveno osiguranje u Čitluku. 

Po potvrdi pozitivnog testa, na koronavirus testirani su štićenici i djelatnici staračkog doma koji su sa zaraženom osobom bili u kontaktu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.