LAKA LOVA Šest osoba uhićeno jer su na lažnim dojavama zaradili 500 tisuća maraka

kladionica, Čitluk, prevare, dojave, kladionica, Hercegovina

U policijskoj akciji "Kod 3" na području Foče osumnjičeno je šest osoba iz tog grada da su prevarama i pranjem novca pribavili protupravnu imovinsku korist od pola milijuna KM.

Prema neslužbenim informacijama Srpskeinfo, oni su varali građane lažnim dojavama o rezultatima sportskih utakmica.

U PU Foča su rekli da su akciju izveli pod nadzorom OJT Trebinje, a da je tom prilikom pretreseno više objekata koje koriste osumnjičeni M. D., S. M., N. M., K. D., M. M., i M. R. svi iz Foče.

"Postoji osnovana sumnja da su u vremenskom razdoblju od 2017. godine do kolovoza ove godine počinili kaznena djela "Pranje novca“ i "Prevara" kojom prilikom su pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 500.000 KM na štetu više osoba s prostora Jugoistočne Europe", istaknuli su u PU Foča.

Prilikom pretresa na navedenim lokacijama pronađeni su i oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku. U tijeku je rad na dokumentiranju predmeta, a po kompletiranju predmeta nadležnom Okružnom javnom tužiteljstvu Trebinje bit će podnesen odgovarajući Izvješće o počinjenim kaznenima djelima protiv osumnjičenih.