KULTURA U PROMETU U dva mjeseca 5 pješaka zadobilo teške tjelesne ozljede, od toga dvoje zbog nepravilnog prijelaza ceste

Policija Balinovac
Hercegovina.info

Na mostarskim ulicama samo u prosincu i siječnju dogodio se niz teških prometnih nesreća u kojima su deblji kralj izvukli pješaci. Nažalost, u jednoj od njih jedna osoba je podlegla ozljedama, dok se u drugim radi o težim tjelesnim ozljedama.

U prometnoj nesreći koja se dogodila početkom prosinca u Ulici kralja Zvonimira u Mostaru ozlijeđena je 56-godišnja pješakinja koju je udario vozač u vozilu Dacia.

Tri dana prije Božića u mostarskom naselju Balinovac došlo je nezgode kada je 26-godišnjakinja iz Gruda udarila muškarca (1955.) koji je bio u svojstvu pješaka. Isti je vozilom hitne pomoći odvezen u bolnicu kako bi mu bila pružena liječnička pomoć, a liječnici su kod muškarca konstatirali teške tjelesne ozljede.

Kako smo tada saznali na mjestu nezgode, pješak je ulicu prelazio na mjestu gdje nije obilježen pješački prijelaz. 

Također, tri dana poslije Božića u moru prometnih nezgoda, najistaknutija je ona u kojoj je teže ozlijeđena pješakinja. Tog 28. prosinca u centru Mostara, u ulici Mostarskog bataljona vozač je sa Suzuki Vitarom 'pokupio' 74-godišnju pješakinju koja je zadobila teške tjelesne ozljede.

Iako je većina ovih prometnih nezgoda adresirano u Mostaru, nažalost, prije dva dana strašna nezgoda se dogodila u Čapljini, preciznije na magistralnoj cesti M-6 u mjestu Modrič. Vozač iz Opličića je svojim Mercedesom nanio teške tjelesne ozljede 35-godišnjem pješaku iz Velike Kladuše, a isti se trenutačno nalazi u životnoj opasnosti.

Najgori slučaj koji je potresao ne samo Mostar, nego i cijelu Hercegovinu je nesretni slučaj na mostarskoj Aveniji kada je dostavno vozilo VW Polo udarilo pješaka koji je prelazio cestu na neobilježenom dijelu prometnice za prijelaz pješaka. Nažalost, unesrećeni je preminuo danas u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar nakon što su prvotno konstatirane teške tjelesne ozljede i unatoč brzoj reakciji hitne pomoći.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.