KREATIVNO Narukvice za cijepljene i one koji su preboljeli koronu

hannover, cijepljenje, narukvice, koronavirus

Na nekoliko sveučilišta u Hannoveru studenti i zaposlenici mogu nositi narukvicu kako bi pokazali jesu li cijepljeni ili preboljeli koronavirus. 

Kako prenosi njemačak novinska agencija “dpa”, narukvice su u bojama koje određuju status studenta, odnosno je li cijepljen ili je prebolio koronavirus. Time se želi spriječiti vrijeme provjere studenata i dugi redovi čekanja.

Dekan Fakulteta strojarstva i inženjerstva  na Sveučilištu primijenjenih znanosti u Hannoveru, profesor Wolfgang Strache, rekao je kako nošenje narukvice smanjuje vrijeme kontrole studenata za oko 75 posto.

Nošenje narukvica je dobrovoljno.

Dva sveučilišta u Hannoveru već gotovo dva tjedna koriste narukvice, a prema riječima Strachea, studenti su to dobro prihvatili. Narukvice se nose danju i noću i mogu se zamijeniti u bilo koje vrijeme.

Jedno od sveučilišta koje koristi narukvice je i Sveučilište Leibniz Hannover.

"Ne želimo da studenti stoje u dugim redovima pa da im ostane tek desetak minuta predavanja", rekao je predsjednik Sveučilišta Leibniz u Hannoveru profesor Volker Epping.

Epping kaže kako je Sveučilište Leibniz naručilo 50.000 narukvica za koje su izdvojili 15.000 eura. Narukvice su slične festivalskim narukvicama i izrađene su od reciklirane plastike.