KORAK DO SLOBODE Otac Koste K. mogao bi izaći iz pritvora

Kosta dječak ubojica Beograd masakr
Telegraf

U utorak, točno pet mjeseci otkako je naoružani dječak ubojica ušetao u Osnovnu školu ‘Vladislav Ribnikar‘ u Beogradu i očevim pištoljem ubio devetero svojih vršnjaka i školskog čuvara te ranio još šest osoba, istraga protiv njegova oca još nije završena.

Kako doznaje Blic, blokira ga vještačenje koje je naložilo Više javno tužiteljstvo u Beogradu, a koje nije okončano unatoč brojnim požurnicama ove institucije.

''Tužiteljstvo je naložilo da se izvrši medicinsko balističko vještačenje koje bi trebalo ukazati na način smrti žrtava dječaka ubojice, te rane od vatrenog oružja i iz kojeg oružja su nanesene. To vještačenje trebalo bi potvrditi sumnje da je dječak ubojica pucao iz pištolja koji je njegov otac imao u legalnom posjedu'', kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

No, kako se doznaje, ovo vještačenje nije završeno.

Otezanje procesa

Nadležno tužiteljstvo je u posljednja dva mjeseca napisalo niz požurnica i traži da se ona što prije dostavi jer se bez nje ne može odlučiti o eventualnom podizanju optužnice protiv oca zbog sumnje da nije držao osigurano oružje. Za to vrijeme zaposleni u Zavodu otišli su na godišnji odmor, a s vještačenjem nije napravljeno ništa.

Tužiteljstvo ima rok da odluku o tome donese u sljedećih mjesec dana. U protivnom će otac dječaka ubojice biti pušten na slobodu.