KOJA JE SVRHA? Općina Jablanica se hvalila s 12 kamera, izgleda da nijedna nije ulovila sivog golfa iza ponoći

Općina Jablanica, napad na suce, sivi golf
Screenshot

Kasno sinoć dogodio se stravični napad na djelatnike Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, točnije suce i kontrolora suđenja u tunelu Lendava na području općine Jablanica. Mnogi se pitaju zašto policija nije pratila djelatnike Saveza nakon onakvih tenzija na utakmici između Veleža i Borca koja je na kraju i službeno prekinuta zbog ulijetanja navijača u teren. Za pitanja je sada kasno, suce i kontrolore još manje jer su premlaćeni, kontrolor Alispahić dobio teže ozljede te je zadržan u bolnici u Zenici, a njihov Mercedes zapaljen.

Općina Jablanica, preciznije Policijska stanica Jablanica još prije 5 godina hvalila se novim sustavom videonadzora s 12 novih kamera kojima će pokriti središte općine, a nemoguće je ne uočiti tablu na ulasku u grad kako je pokriven videonadzorom. "Mi trenutno u gradu imamo 12 nadzornih kamera, a pokrili smo sve izlaze i ulaze u grad. Moramo priznati da smo veoma zadovoljni jer efikasnije i brže rješavamo krivična djela", naveli su ponosno, sad već davne 2016. godine.
Općina Jablanica,napad na suce,sivi golf


Sigurnosne kamere očito nisu zabilježile nikakvo vozilo marke Golf i sive boje. Ako uzmemo u obzir da se užasni napad na suce i kontrolora dogodio kasno sinoć, redukcijom logike možemo zaključiti da u to vrijeme na području općine Jablanica nije bilo mnogo Golfova, a još manje onih u sivoj boji za kojim se traga.

Jablanica je zapravo malo urbano područje kojoj je žila kucavica jedna glavna prometnica. Budući da počinitelji još nisu pronađeni i još se traga za njima, građani Jablanice, ali i cijele županije mogu se s pravom zapitati koja je prava svrha tih kamera i rade li one uopće? Hercegovina.info je kontaktirala MUP HNŽ, no o sigurnosnim kamerama u općini Jablanici ne znaju detaljnije. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.