KOD LOPOVA PRONAĐENE I DRUGE STVARI Dvojac iz tvrtke ukrao 80 muških sakoa

Muški sako
MUP ZDŽ

U Zenici je 4. ožujka 2023. godine u noćnim satim izvršeno djelo teške krađe.

Naime, iz prostorija tvrtke "Bureau of Fashion Management" d.o.o. Zenica ukradena je određena količina odjevnih predmeta, točnije 80 muških sakoa "Hugo Boss", vrijednosti 85.000 KM.

Uhićeni lopovi

''Poduzetim aktivnostima policijskih timova došlo se do saznanja da se u vezu s izvršenjem predmetnog kaznenog djela mogu dovesti lica: Đ. O., rođen 1979. godine i H. A., rođen 1977. godine, oba lica iz Zenice, koja se sumnjiče da su u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, nasilnim putem, uz prethodni dogovor, ušla u krug, a potom i halu navedene tvrtke, te otuđila odjevne predmete, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu'', priopćeno je iz MUP-a ZDŽ.

Službenici Sektora kriminalističke policije koji su preuzeli predmetnu istragu, saslušali su više osoba u svojstvu svjedoka, te su u skladu s naredbom Općinskog suda u Zenici, izvršili pretres na jednoj lokaciji na području Zenice, s namjerom pronalaska otuđenih predmeta, kao i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem predmetne teške krađe.

Pronađena droga i municija 

Osumnjičeni Đ. O. predan je u nadležnost Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, zbog sumnje da je počinio kaznena djela teške krađe, kazneno djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojske županije, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i kazneno djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga

Izvršenim pretresom pronađeni su ukradeni predmeti, kao i određena količina droge i municije. Osumnjičeni H. A. prijavljen je zbog teške krađe.