KARTE SU DRASTIČNO POSKUPJELE Evo koliko treba izdvojiti da bi se posjetili Zagreb, Sarajevo ili Beograd

karte, poskupljenje cijena, autobus, Globtour, Flixbus

Putovanje autobusom iz Hercegovine za Zagreb postaje sve skuplje, a nove cijene su izazov za brojne građane, ali i veliki broj studenata koji se obrazuje u glavnom gradu Hrvatske. Povratna karta iz npr. Mostara do Zageba košta 140 maraka.

Prema dostupnim informacijama na službenim stranicama, jednosmjerna karta do Zagreba u Globtouru iznosi 70 maraka, što su nam i potvrdili iz ovog poduzeća, a u Flixbusu je za marku niža cijena, odnosno 69 maraka. 

karte,poskupljenje cijena,autobus,Globtour,Flixbus
Putovanje u Sarajevo prijevoznikom Autoprevoz iz Mostara u jednom smjeru košta 25 maraka, dok je povratna karta 37,50 maraka. Ovaj linija prometuje redovno i svakodnevno vozi više puta prema glavnom gradu. Iz Mostara za Sarajevo može se ići u 6, 9, 12.30, 15.30, 17 i 18 sati.

karte,poskupljenje cijena,autobus,Globtour,Flixbus

Za Beograd u narednom razdoblju nema dostupnih vožnji osim već spomenutim Flixbusom. Prema podacima sa službene stranice posjet srpskoj prijestolnici iznosi 67 maraka u jednom smjeru, što je slično cijeni kao i odlasku u Zagreb.

Val poskupljenja nije mogao zaobići branšu koja direktno ovisi o gorivu koje je na rekordno visokim cijenama tjednima, a mnogi građani prisjetit će se kako se moglo, ne tako davno i prije korone, ratova i inflacija u Zagreb i nazad iz Zagreba moglo doći za manje od 50 maraka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.