VIDEO  KAOS U BEOGRADU Policija se iživljavala na trojici mladića, Vučić ima svoje batinaše koji su tukli prosvjednike

Beograd prosvjedi
EPA

Među dramatičnim prizorima jučerašnjeg kaosa i nasilja pred zgradom skupštine Srbije u Beogradu, u oko su posebno upadale određene bizarne scene: maskirani civili koji tuku prosvjednike šakama i palicama, vuku ih po podu, pa čak i privode i predaju policiji.

Iako ne možemo neovisno utvrditi njihov identitet, a srpski mediji o njima uglavnom ne pišu, upućeni izvori iz Srbije kažu za Index da je, po svemu sudeći, riječ o pripadnicima navijačkih krugova koji su u jučerašnjim neredima opet odigrali ulogu Vučićevih batinaša.

"Ne mogu to tvrditi sa sigurnošću, ali to su ozbiljne spekulacije javnosti koje su više puta potvrđene. To vidimo po tome kako se navijači ponašaju prema njemu. Njihovo pogrdno skandiranje 'Vučiću, pederu' nestalo je nakon nekog vremena nakon što ih je disciplinirao. Prva stvar koju je Vučić napravio kad je došao na vlast jest da je sklopio pakt s navijačima Crvene zvezde i Partizana. Disciplinirao ih je na način da im je obećao nešto, a oni zauzvrat ne skandiraju više protiv njega, već rade prljave poslove za njega", kaže izvor Indexa.

Jednako tako policijsku brutalnost sinoć je pokazala i policija. Kako se može vidjeti na videu kojeg donosi 24sata, pripadnici policije brutalno su pretukli tri mladića koja su mirno sjedila na klupi i nisu sudjelovali u prosvjedima.

Novi prosvjedi započeli su u 18 sati i grad je pod opsadom policije.