KAOS NA KOSOVU Dječak i mladić ranjeni dok su nosili badnjake, Srbi blokirali cestu

Ranjavanje dječaka Kosovo
Kosovo online

Nakon što su dva dječaka srpske nacionalnosti u Gotovuši kod Štrpca na Kosovu ranjeni dok su nosili badnjake, okupljeni Srbi su blokirali cestu i najavili da se neće povući dok se napadač ne privede, javlja B92.

Dvojica dječaka srpske nacionalnosti ranjena su danas kod Štrpca kada je na njih iz vozila u pokretu pucao lokalni mještanin albanske nacionalnosti.

Okupljeni građani su naveli će blokada trajati sve dok se napadač na djecu na uhvati, a situacija je trenutno izuzetno napeta, javlja B92.

Sadržaj se učitava...

Kako javlja Koha napadač je navodno uhićen, ali to za sada nije službeno potvrđeno.

Priopćenjem se oglasila policija Kosova, prenosi lajmi.net.

"Danas, oko 3:19, policijska postaja u Štrpcu dobila je informciju da su u selu Drajkovc u Štrpcu dve osobe, jedna starosti 11 godina, a druga starosti 31 godinu, ranjene iz vatrenog oružja od strane nepoznate osobe/osoba koje su se nalazile u vozilu koje je bilo u pokretu, a kretalo se iz pravca Štrpca ka Uroševcu, a zatim se udaljilo s mjesta dogašaja. Dvije ranjene osobe su poslane u Medicinski centar u Štrpcu kako bi im se ukazala liječnička pomoć, a potom su vozilima hitne pomoći prebačeni u Gračanicu, na dodatnu medicinsku obradu. Prema prvim informacijama, njihovi životi nisu ugroženi".

Izjavu je dao i ranjeni mladić

Sadržaj se učitava...

"Išli smo po Badnjak kao i svake godine. Izašli smo na cestu da se slikamo, poslije slikanja naišao je auto ne znam koji, ispalio je metak, pogođen sam u ruku. Vjerojatno se radi o Albancima, nismo još sigurni. Odmah su pobjegli poslije pucnjave, nestali su", ispričao je za Kosovo online ranjeni mladić.

Njegov prijatelj, jedan od momaka koji je išao po tradicionalnom običaju donijeti badnjak u svoj dom, objasnio je kako je izgledala sama pucnjava.

Sadržaj se učitava...

"Stigli smo u selo, na ulazu smo stali da se slikamo, tada je došao čovjek, spustio prozor, izvadio pištolj i pucao na nas. Pogođena su moja dva prijatelji i odmah su pobjeglil ", rekao je jedan mladić grleći drugog dječaka, obojica su sjedeli ispred bolnice vidno uplašeni.