KAKO SMO I NAJAVILI Otvaraju se restorani i kafići, stomatološke ordinacije, počinje s radom javni prijevoz...

Kafić
hercegovina.info

Kako je hercegovina.info i najavila otvaraju se terase ugostiteljskih objekata i restorana u Federaciji. Preporuka sa jučerašnjeg sastanka u federalnom Ministarstvu zdravstva bila je da to bude od četvrtka, no naredbe stupaju na snagu odmah.

Tako već od večeras s otvaranjem kreću ugostiteljski objekti u Federaciji, potvrdio je za hercegovina.info zamjenik Federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez.

"Ugostiteljski objekti kreću s otvaranjem večeras, odnosno od sutra ujutro može se krenuti s radom uz preporuke koje je izdao Zavod za javno zdravstvo. Znači otvaraju se samo bašte uz distancu stolova od dva metra te osobnu zaštitu", rekao je Čerkez za hercegovina.info.

Na današnjoj izvanrednoj sjednici FSCZ dozvoljen je rad javnog linijskog i izvanlinijskog prijevoza putnika u cestovnom i željezničkom prijevozu na području Federacije BiH uz posebne epidemiološke mjere, a ta naredba stupa na snagu od 15. svibnja, dok ostale stupaju na snagu danom donošenja, tj. 12. svibnja.

Donesena je i naredba kojom se dozvoljava pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru (bašte i terase), uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera. U ugostiteljskim objektima iz ove naredbe zabranjuje se upotreba i konzumiranje nargila (šiša).

Današnjom naredbom FSCZ dozvoljava se rad privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija na području FBiH uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera.

FSCZ je zaključkom zadužio županijske stožere civilne zaštite da, u suradnji s županijskim ministarstvima obrazovanja i županijskim ministarstvima zdravstva, razmotre mogućnost rada obrazovnih ustanova, vrtića i autoškola uz poštivanje epidemioloških mjera.

Ovime se potvrdilo pisanje hercegovina.info o otvaranju ugostiteljskih objekata, stomatoloških ordinacija i ostalog.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.