JOŠ MALO KORUPCIJE Službenici SIPA-e uhitili veterinarskog inspektora

JOŠ MALO KORUPCIJE Službenici SIPA-e uhitili veterinarskog inspektora
Ilustracija

Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA-e uhitili su osumnjičenog zaposlenika Ureda za veterinarstvo Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni Mladenko Andrić, rođen 1964. godine u Konjicu, nastanjen u Brčkom uhićen je na području Orašja i bit će u zakonskom roku predan postupajućoj tužiteljici, koja će ispitati osumnjičenog i donijeti odluku o daljnjim aktivnostima.

Tužiteljstvo BiH i SIPA vode istragu koja se odnosi na koruptivna kaznena djela, a prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni, kao veterinarski inspektor i ovlašteno lice na dužnosti na graničnom prijelazu, primio dar u novčanom iznosu kako bi bez potrebnih detaljnih kontrola koje su propisane, omogućio prijelaz granice za teretno vozilo, a time i promet namirnica životinjskog porijekla, za koji su potrebne dozvole i uvjerenja, a nadzor na navedenim prometom vrši Ured za veterinarstvo BiH.

Osumnjičeni je lišen slobode nakon uzimanja dara, a označeni novac je pronađen i oduzet.

''Tužiteljstvo BiH poziva građane da institucijama i agencijama za provođenje zakona prijavljuju koruptivna i nezakonita ponašanja ovlaštenih službenih lica u institucijama, radi kaznenog gonjenja i udaljenja osoba koje zloupotrebljavaju položaj iz institucija i agencija BiH'', priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.