JOŠ JEDAN U NIZU Megamarkt neće raditi nedjeljom i državnim praznicima

megamarkt, Mostar, rad nedjeljom

Tržni centar Megamarkt u mostarskom naselju Zalik zatvara svoja vrata za kupce nedjeljom i državnim praznicima. Megamarkt je još jedan u nizu mostarskih centara koji će poštovati odluku Gradskoga Vijeća o neradnom danu kroz tjedan, a oni su kao i većina malih i srednjih poduzetnika odabrali nedjelju. 

Megamartk je na svojim službenim stranicama objavio da je njihovo radno vrijeme od ponedjeljka do subote u razdoblju od 7 do 21.30 sati, dok će restoran u navedenom centru raditi od 7 do 23 sata, ali nedjeljom i državnim praznicima je sve zatvoreno.

Namex je među prvima objavio da neće raditi nedjeljom, kako u Mostaru, tako i čitavoj Hercegovini gdje imaju svoje poslovnice. Nakon višednevne trzavice među radnicima Mepas Malla, taj centar je također odlučio odabrati nedjelju kao neradni dan unatoč tome što su kružile glasine da će neradni dan biti ponedjeljak. Još uvijek su žustre rasprave i komentari među djelatnicima i zakupcima prostora u Plaza centru na jugu grada koji će, izgleda, jedini raditi nedjeljom, a kao neradni odabrali su ponedjeljak.

Radnici Plaza centra za nedjelju su najavili prosvjed, a po najavama će ih podržati iz solidarnosti i kolege iz drugih tržnih centara u gradu. Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara dala je za pravo vlasniku ovog centra da odredi u ime zakupaca poslovnih prostora koji dan će raditi, odnosno u ovom slučaju bitnije - ne raditi.