JAVNI PRIJEVOZ Autobusi krcati, oni koji su platili kartu stoje, a zna se voziti i otvorenih vrata

Mostar Bus autobus
Čitatelj

Prema preporukama Kriznog stožera ministarstva zdravstva u javnom prijevozu putnike je potrebno informirati o važnosti držanja fizičke distance. Najmanje jedan metar potrebno je da jedna osoba bude udaljena od druge. Broj i raspored putnika po sjedištima mora biti takav da omogućava propisani razmak (1-2m, odnosno jedno prazno sjedište) između njih.

"Ograničiti kapacitet na sjedeća mjesta i to tako da sjedi jedna osoba u redu, na način da sjede naizmjenično na sasvim lijevom i sasvim desnom sjedištu. Mjesta koja se ne koriste označiti trakom ili znakom upozorenja. Preporučujemo da se ne dozvoli stajanje i držanje za rukohvate tokom vožnje, osim prilikom ulaska i izlaska iz vozila

Svi putnici moraju imati zaštitne maske, u skladu sa dosadašnjim naredbama. Preporučuje se pojačano prisustvo revizora u vozilima. U javnom gradskom prevozu posebno, da bi se osiguralo pridržavanje mjera od strane putnika i dozvoljeni broj putnika po vozilu" neke su od preporuka.

No, s terena i ne dolaze baš takve slike. Jedna majka požalila nam se na okolnosti u kojima se njezino dijete vozi do škole.

"Smatram da je potrebno hitno uvođenje dodatnih autobusnih linija. U našem slučaju konkretno mislim na linije "MOSTAR Busa" na relaciji Mostar-Međugorje. Putnici stoje jedno na drugom vozeći se otvorenih prednjih vrata. Jedno od putnika je i moje dijete koje se vozi svaki dan u školu i natrag.  Na povratku ne postoji šansa da sjedne na sjedalo za koje je smo uredno platili punu mjesečnu kartu. Iako se predviđa da će se voziti samo dva tjedna zbog rasporeda koje je nametnuto od Ministarstva prosvjete", rekla nam je naša čitateljica.

I slika koju smo dobili svjedoči u prilog tome kako su autobusi prekrcati. Postavlja se pitanje jesu li možda u Hercegovini potrebne dodatne linije i bolja kontrola javnog prijevoza.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.