Za četiri godine „koalicija za poticaje“ (HDZ 1990, HSP i NSRZB) u ZHŽ podijelila 18 milijuna maraka za poticaje

HDZ BiH
Policiji odnosno tužiteljstvu su dostavljena imena oko 200 ljudi koji su kupovali glasove za Lijanoviće na proteklim općinskim izborima, ali do današnjeg dana nemamo informacije da je pokrenut postupak protiv nekoga nekoga od njih“, rekao je između ostalog Predrag Kožul kandidat HDZ BiH na listi za Parlament FBiH na predizbornoj tribini održanoj u četvrtak, 9. rujna 2010. godine, u Ljubotićima (Široki Brijeg).

„Predsjednik županijske Vlade u slijedeće četiri godine bit će iz Širokog Brijega pa stoga i možemo očekivati da ćemo završiti započete projekte u Širokom Brijegu, kao i gradnju vodovoda u Ljubotićima. Projekt vodovoda Ljubotići biti će završen u slijedećih mjesec dana“, rekao je u svom obraćanju nazočnima Miro Kraljević predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Širokog Brijega.

Nositelj liste HDZBiH za županijsku Skupštinu Zdenko Ćosić je istaknuo da HDZ BiH uvjerljivo pobjeđuje na predstojećim izborima, ali i da će HDZ BiH preuzeti vlast za nekoliko dana jer je provjera ministara pravosuđa, financija i ministra unutarnjih poslova završena i da je sada na Skupštini ZHŽ da potvrdi Vladu. Damir Vukoja predsjednik ljubotićkog Temeljnog ogranka HDZ BiH je izrazio zadovoljstvo posjećenošću skupa a što je kako je rekao garancija uspjeha HDZ BiH u Ljubotićima. Prije Ljubotića predizborna tribina je održana u Crnim Lokvama najmalobrojnijem Temeljnom ogranku širokobriješkog HDZ-a BiH.