VIDEO  Dragan Čović gostovao u emisiji Dobar, loš, zao - 20.08.2010

Dragan Čović, Dobar loš zao emisija, izbori 2010, Borjana Krišto, HDZ BiH

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH prof. dr. Dragan Čović gostovao je u četvrtak, 19. kolovoza 2010. godine, u emisiji „Dobar, loš, zao" koju uređuje i vodi Mario Vrankić na televizijskoj postaji OSCAR C iz Mostara.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH prof. dr. Dragan Čović je, na novinarski upit o tome što za njega osobno znači posjet predsjednice HDZ Hrvatske i hrvatske premijerke Jadranke Kosor sa izaslanstvom Središnjici HDZ BiH i središnjoj proslavi 20. obljetnice HDZ BiH, koja je održana u srijedu, 18. kolovoza 2010. godine, u Mostaru, istaknuo:

„To je fantastična poruka. Gospođa Kosor je prije svega napravila jedan ogroman iskorak, na kojemu sam se osobno zahvalio, a to je potpisivanje strateškog sporazuma o suradnji HDZ BiH i HDZ Hrvatske u Zagrebu, 31. svibnja 2010. godine. Prije svega, gospođa Kosor je poslala dvije fantastične poruke. Jedna je ona koja se odnosi na BiH - kako će HDZ Hrvatske i Republika Hrvatska učiniti sve da pomogne BiH na njezinom euroatlantskom putu, a druga poruka je praktična potpora koju daje HDZ BiH kao partnerskoj stranci i kandidatkinji HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjani Krišto", istaknuo je prof. dr. Dragan Čović.

Kada je riječ o važnosti dužnosti člana Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović je istaknuo:

„Kada gledamo površno ustav, to je uglavnom protokolarna aktivnost i dosta ljudi kaže kako ih nije briga tko je član Predsjedništva BiH. Nije tako. Po ustavu članovi Predsjedništva BiH su nositelji vanjske politike, što isključivo znači kako tri člana Predsjedništva BiH definiraju diplomatsku mrežu BiH. Kada sam obnašao dužnost hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Hrvati su imali 14 veleposlanika BiH diljem svijeta. Kada je došao Željko Komšić, niti jedna od tih osoba, izuzetak je sadašnja veleposlanica BiH u Kraljevini Španjolskoj Željana Zovko, nije ostala, sklonjene su. U Predsjedništvu BiH se vodi sigurnosna politika, guvernera i čitavu strukturu Centralne banke BiH isključivo imenuje tročlano Predsjedništvo BiH.  Bilo koji dužnosnik iz svijeta koji dolazi u BiH ili poziva dužnosnike iz BiH u svoju zemlju, prije svega dolazi ili poziva članove Predsjedništva BiH. Ako nemate svoje osobe gore, vaš glas se ne čuje. Tri člana Predsjedništva BiH predlažu mandatara Vijeća ministara BiH i još puno više od toga. Za HDZ BiH to je iznimno važno političko mjesto".

Dragan Čović gostovao u emisiji Dobar, loš, zao 1 dio

Dragan Čović gostovao u emisiji Dobar, loš, zao 2 dio

Dragan Čović gostovao u emisiji Dobar, loš, zao 3 dio

Dragan Čović gostovao u emisiji Dobar, loš, zao 4 dio

Dragan Čović gostovao u emisiji Dobar, loš, zao 5 dio

 

Dragan Čović gostovao u emisiji Dobar, loš, zao 6 dio

Dragan Čović gostovao u emisiji Dobar, loš, zao 7 dio

Dragan Čović gostovao u emisiji Dobar, loš, zao 8 dio