VAŽNA OBAVIJEST: Za sve one koji žele glasati na izborima u BIH

izbori, studentski zbor, dani darivanja
"Registrirati za predstojeće izbore u BIH se možete kod terenskih timova nevladinih udruga, poštom, faxom, mailom popunite i potpišite prijavni obrazac PRP-1:

http://www.kraljica-katarina.org/Kraljica%20Katarina/PRP_1-2010.pdf

Fotokopirajte kao dokaz identiteta bilo koji identifikacijski dokument sa slikom, priložite kao dokaz državljanstva Uvjerenje o državljanstvu BiH ili fotokopiju BiH pasoša i sve to pošaljite odmah!
Osobe koje imaju novu kartičnu BiH CIPS osobnu iskaznicu i nalaze se automatizmom na biračkim popisima u BiH, a STVARNO NE ŽIVE U BiH, trebaju za glasovanje poštom, samo fotokopirati obje strane iskaznice i uz popunjen i potpisan prijavni obrazac PRP-1 poslati:

POŠTOM NA ADRESU:

IZBORI U BOSNI I HERCEGOVINI

Poštanski pretinac 451

71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

Ili na fax: 00 387 (0)33 251 333 i 00 387 (0)33 251 334

ili skenirano na e-mail : \n // --> [email protected]

Ne zaboravite! Registrirajte se za izbore!

U kampanju se uključila i udruga "Kraljica Katarina", čiji će vam volonteri besplatno pomoći u cijelom procesu, pa vas pozivamo da pregledate pomno njihove stranice:

http://www.kraljica-katarina.org/Index.html

Prilog sa www.hrt.hr, o registraciji birača u BIH:

Svi prognani, izbjegli, ali i oni na privremenom radu izvan BiH imaju pravo registrirati se za glasovanje poštom na općim izborima u BiH. Time ne gube nikakva prava u državama gdje sada žive. Čak i oni koji se ne žele vratiti, u BiH imaju stečena prava, imovinu - interese o kojima netko treba skrbiti, izići na izbore, dobiti mandate i donositi zakone i u vašu korist.

Registrirati se možete poštom, faksom, e-mailom sami, ali i u svome stanu uz pomoć terenskih timova nevladinih udruga Kraljice Katarine, koji će Vam na vaš poziv ili preporuku prijatelja donijeti doma prijavni obrazac, skenirati vaš bilo koji vrijedeći identifikacijski dokument sa slikom, a potom vam u BiH izvaditi Uvjerenje o državljanstvu, te to sve skupa proslijediti Središnjem izbornom povjerenstvu u Sarajevo, koje će vam poštom poslati glasačke listiće! Udruga Kraljica Katarina će onima koji nam se obrate osigurati i plaćanje poštarine za slanje pisama s glasačkim materijalom.

Sve informacije na besplatnom telefonu 0800 200 094, a prijava za registraciju kod kuće na besplatnom telefonu 0800 200 095 ili na web stranici www.kraljica-katarina.org s koje možete uz informacije preuzeti i potrebni registracijski obrazac PRP1.

Za informacije i registraciju, u ali i izvan RH obratite se u veleposlanstva i konzulate BiH, Udruge prognanika ili useljenika, zavičajne klubove, Vladine urede za prognanike, župne urede ili hrvatske katoličke misije u svijetu, od kojih ćemo preuzeti zaprimljene zahtjeve te ih uz dodatak Uvjerenja o državljanstvu proslijediti Središnjem izbornom povjerenstvu u Sarajevo.

Krajnji rok za predaju kompletiranih zahtjeva je 19. srpnja 2010.

Pripremila: Drina Čavar / HRsvijet