Utemeljen Izborni stožer HSP-a BiH za Mostar

Utemeljen Izborni stožer HSP-a BiH za Mostar
Sjednici su nazočili visoki dužnosnici HSP-a BiH Živko Budimir i Petar Milić, koji su nazočne upoznali s djelovanjem stranke na višim razinama, kao i sa stanjem u vezi pregovora za moguće koaliranje s HDZ-om 1990. Također, na sjednici su usvojene smjernice i program rada mostarskog HSP-a u predizbornom razdoblju. 

U priopćenju se navodi kako pod imenom HSP BiH na izbore, pored HSP-a izlaze HNZ i HZ H-B, te da se navedenim strankama pridružio i HKDU i to zbog nezadovoljstva potpisivanjem Sporazuma o strateškoj suradnji s HDZ-a BiH od strane predsjednika Ivana Muse. 

Istaknuti dužnosnici HKDU-a smatraju da je Musa za osobni interes dao stranku na raspolaganje Draganu Čoviću. 

"Uvjereni smo da ćemo uspjeti motivirati i mobilizirati biračko tijelo Mostara da u zajedništvu ove četiri stranke prepozna jasan i nedvojben otklon prema vladajućoj politici koja uništava ovaj grad već dugi niz godina, stoga očekujemo najmanje 4000 glasova HSP-a BiH u gradu Mostaru", navodi se u priopćenju. 

Čelnici Izbornog stožera najavili su kako se vode razgovori s još nekim političkim strankama koje su izrazile želju priključiti se procesu okrupnjavanja hrvatske političke scene kroz HSP BiH.

(Fena)