Tuzlanski Hrvati na meti napada

HDZ 1990, Tuzla, fakultet, studentice, Hrvati u BIH, Tuzla, Tuzla, izbori
"U ponedjeljak popodne Marko Breškić podlegao je ozljedama koje mu je zadao taksist bošnjačke nacionalnosti E. B. (36 god), u prošli četvrtak.

Marko je bio portir u bolnici i ničim nije izazvao ovaj sukob koji se dogodio na radnom mjestu, ispred bolnice za plućne bolesti u Slavinovićima", navodi se u priopćenju za javnost.

Također, doktor Franc Mitrović, koji radi u UKC-u Tuzla kao kirurg, obratio se HDZ-u 1990, upozorivši na napad i prijetnje smrću koje je dobio na svom radnom mjestu.

Doktor Mitrović u svom pismu navodi da je, nakon verbalnog sukoba s jednom od sestara u bolnici, bio izložen prijetnjama smrću od njezine rodbine.

On se za zaštitu obratio i generalnom direktoru UKC-a, navodeći da se poslije incidenta ispred bolnice u Slavinovićima, gdje je zaposlenik Hrvat, fizički napadnut sa smrtnim posljedicama, ne smiju ignorirati upućene prijetnje.

"HDZ 1990 poziva sve nadležne institucije da u skladu sa zakonom poduzmu odgovarajuće mjere prema onima koji prijete i fizički napadaju te da građani mogu mirno raditi i živjeti. Posebno zabrinjava što su ove prijetnje i napadi na nacionalnoj osnovi", stoji u priopćenju.

(Fena)