FOTO  Svečano obilježena 20. obljetnica OO HDZ BiH Grude

izbori 2010, Dragan Čović, Borjana Krišto, HDZ BiH

Izaslanstvo HDZ BiH prvotno je položilo cvijeće i zapalilo svijeće na grob pookojnog predsjednika HDZ BiH i prvog predsjednika Hrvatske Republike Herceg-Bosne Mate Bobana u Gorici, a potom i na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima općine Grude.

U prepunoj dvorani restorana ''Otok'', članove i simpatizere stranke pozdravio je predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović koji je kazao kako su Grude 90-tih godina bile središte promišljanja i političkih i vojnih doktrina hrvatskog naroda u BiH.

''Moramo biti ponosni na ono što je HDZ postigao na političkoj sceni i učinio na dobrobit Hrvata na ovim prostorima kroz protekla dva desetljeća. Također, trebamo se prisjetiti i biti ponosni na sve one koji su imali hrabrosti pokrenuti jedan racionalni, kršćanski, politički pokret Hrvata, kako u BiH, tako i u Hrvatskoj i diljem svijeta'', rekao je prof. dr. Čović ne skrivajući zadovoljstvo što se upravo HDZ BiH uspio oduprijeti svim nedaćama koje su ga pratile proteklih godina i ostati stožerna stranka hrvatskog naroda.

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović osvrnuo se i na značajnu ulogu Mladeži HDZ BiH i Zajednicu žena HDZ BiH ''Kraljica Katarina Kosača'' ističući ih kao najveće potencijale koje jedna stranka, a i narod, mogu imati. Ovu priliku iskoristio je kako bi pozvao da se u što većem broju izađe na predstojeće izbore koji su, prema njegovim riječima, prekretnica u povijesti Hrvata kao što je bila i 1990. godina.

''Izađite na izbore u većem broju nego dosadašnjih godina. BiH može ostvariti svoj put euroatlantskih integracija, ukoliko se dogodi reforma ustava po mjeri svih naroda, što je cilj HDZ BiH, kao i kandidatkinje HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjane Krišto. Ona je najkompetentniji kandidat, jer objedinjuje iskustvo, donosi svježinu, dio je moderno organizirane stranke i radi u korist hrvatskog naroda'', istaknuo je prof. dr. Čović uz napomenu kako bez Hrvata nema ni BiH.

izbori 2010,Dragan Čović,Borjana Krišto,HDZ BiH

Svečanost obilježavanje 20. obljetnice OO HDZ BiH Grude upotpunjena je prikazom dokumentarnog filma o vremenima kroz koje su Hrvati, zajedno s HDZ-om, prošli kroz protekla dva desetljeća. Usmeno svjedočanstvo o prvim danima stranke, ratu u BiH, kao i svemu što je do danas učinjeno na poboljšanju života u općini Grude, ispričao je predsjednik OO HDZ BiH Grude Ivan Leko.

izbori 2010,Dragan Čović,Borjana Krišto,HDZ BiH

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović posthumno je dodijelio zlatna priznanja Mati Bobanu kao i Mati Šimunoviću, jednom od utemeljitelja HDZ u Grudama koji je obavljao i dužnosti dopredsjednika i predsjednika OO HDZ Grude.