Specijalizirani izborni portal – Sve o izborima u BiH na jednom mjestu

izbori 2010

Novi zborni portal, naglašava dr. Tomić, namijenjena je ponajprije javnosti (biračima) koji se žele objektivno i dodatno informirati o svim elementima izbornog procesa, a posebno o tijeku izborne kampanje. Posjetitelji ove stranice moći će na jednom mjestu pregledati i pročitati najviše informacija o (pred)izbornoj kampanji za Opće izbore koji će se u BiH održati u listopadu mjesecu ove godine.

Izbori2010.org namijenjena je i političkim akterima. Dakle, političkim strankama, koalicijama, neovisnim kandidatima i svim drugima koji imaju prije svega izborne ciljeve. Ovaj portala je još jedan komunikacijski kanal kroz kojeg akteri u političkoj areni mogu izraziti svoje političke stavove i tako „ciljati" naše posjetitelje.  Izbori2010.org  ima namjeru pomoći stranačkim komunikacijskim „ratnicima" u predstavljanju političkih sadržaja i ideja u cijelosti.

Urednik smatra da ovaj portal može pomoći i medijima tj. novinarima. Novinari kroz praćenje informacija s ove stranice mogu stvoriti objektivnu sliku o kampanji. To im pomaže da što korektnije informiraju javnost i same birače.

Izbori2010.org  koristit će tekstove iz raznih medija i stranačkih web stranica. Tekstovi će biti autorski potpisani i kao takvi bit će u skladu s Zakonom o autorskom pravu.

Dr. Tomić  ističe  da će se portal uređivat po načelu objektivnosti i „jednakih mogućnosti" za sve. To ne znači da će sve stranke imati isti broj tekstova na ovoj stranici. To će ovisiti o broju i kvaliteti tekstova koji o njima budu objavljeni u medijima, kao i od aktivnosti stranačkih glasnogovornika i stožera. Izbori2010.org objavljivat će pozitivne  i negativne tekstove o strankama i kandidatima.