Skupština ZHŽ-a izglasala nepovjerenje Vladi na čelu sa Zvonkom Jurišićem

Tako je danas potvrđena nova Vlada Zapadnohercegovačke županije na čelu s predsjednikom Zdenkom Ćosićem.
 
Današnju sjednicu županijske Skupštine bojkotirali su zastupnici HSP-a BiH, Narodne stranke Radom za boljitak te dio zastupnika HDZ-a 1990 pa je sjednici prisustvovalo 12 od 23 zastupnika.
 
Naime, Skupština ZHŽ-a je 27. kolovoza izabrala novu Vladu, ali je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko poništo tu odluku jer su tri kandidata morala na provjeru, što je krajem prošlo tjedna urađeno.
 
Na odluku o izglasavanju nepovjerenja Vladi ZHŽ-a Ustavnom sudu Federacije BiH žalio se tadašnji predsjednik Vlade Zvonko Jurišić.
 
"Ponovno izglasavanje Vlade posljedica je odluke OHR-a. Znamo da je OHR iz proceduralnih razloga poništio odluku o imenovanju Vlade, a sada kada su ti razlozi nestali ta je odluka ponovljena", kazao je u izjavi za medije predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić.
 
On očekuje kako će tijekom sutrašnjeg dana izvršiti primopredaju dužnosti.
 
"Provest ćemo odluku Skupštine kako bi se zaustavio jedan nevjerojatan proces uzurpacije vlasti u ovoj županiji koji se iz dana u dan donosi neviđene štete građanima. Nadam se da je tome došao kraj, da ti ljudi moraju shvatiti da je odluka većine obvezujuća i to ne samo kad je u njihovu korist i kad se njima daje potpora nego i onda kada im se ta potpora uskraćuje", istaknuo je Ćosić.
 
Predsjednik Skupštine ZHŽ-a Zlatko Jurilj kazao je kako današnja odluka o potvrđivanju nove Vlade stupa odmah na snagu.
 
Vezano za podnošenje žalbe Ustavnom sudu Federacije BiH, Jurilj je istaknuo kako su žalbeni rokovi zajamčeni svakom građaninu do konačne presude te dodao da se "taj žalbeni rok čeka kod kuće".

(Fena)