Šimić o posjetu Željka Komšića i Stjepana Mesića Gradačcu

Željko Komšić, Željko Komšić, posavski obzor, Željko Komšić, izbori 2010, Željko Komšić, Živko Budimir, Željko Komšić, Željko Komšić, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, SDP BIH, Bakir Izetbegović, Željko Komšić, šamar, fašizam, komunizam, Željko Komšić, SDP BIH, blaž kraljević, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, platformaši, Željko Komšić, Hillary Clinton, SAD, Željko Komšić, SDA BIH, krivac, Ivo Josipović, Željko Komšić, Boris Tadić, Željko Komšić, ustavne promjene, SDP BIH, Mile Lasić, Željko Komšić, Željko Komšić, Bosanci, Bošnjaci, Željko Komšić, dr. Dragan Čović

"Prije tri dana ove prostore je pohodio član Predsjedništva gospodin Željko Komšić koji ima običaj da kaže da predstavlja Hrvate i da se hvali kako često dolazi u ovaj grad. Istina jest da on često dolazi, ali nikada nije imao susret ni sa jednim Hrvatom općine Gradačac, najobičnijim građaninom, a da ne govorimo o susretu sa političkim predstavnicima Hrvata općine, udrugama Hrvata, obitelji poginulih branitelja, crkvenim službenicima i dr. Iako upoznat s problemima Hrvata općine Gradačac i njihovoj stalnoj diskriminaciji po svim osnovama nikada mu nije palo napamet da nešto učini za Hrvate Gradačca", navodi se u priopćenju.

U priopćenju se dalje navodi kako je tijekom posjeta Gradačcu slično uradio i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, koji, kako se navodi, nije ni upitao ima li Hrvata u toj općini i gdje su njihova spomen obilježja i znakovlja pod kojim su dali živote za BiH zajedno sa svojim susjedima. "Nama je jasno da je domaćoj vlasti teško objasniti da Hrvata nema u općinskoj administraciji, da povratnici Hrvati nisu ničija briga, da se fening u infrastrukturu gdje žive Hrvati ne ulaže, da se svjesno krši Ustav i zakoni ove zemlje na štetu Hrvata, da su po svakoj osnovi diskriminirani. Međutim, nije nam jasno zbog čega ta dvojica 'predstavnika Hrvata' na sve to zabijaju glavu u pijesak", navodi se u priopćenju Općinskog odbora HDZ BiH Gradačac.