Reagiranje OO HDZ BiH Čitluk na izjave Zvonke Jurišića: Film o podjeli Brotnja nećete gledati!

Citiramo dio intervjua koji se odnosi na općinu Čitluk: „Možda bi trebalo ponovno promisliti i o tome da se Međugorje izdvoji iz Čitluka i formira samostalna općina te priključi ZHŽ-u. Tim bi se bolje povezala s relacijom Široki Brijeg  - Posušje te dalje prema Tomislavgradu, Livnu, te primjerice Parku prirode Blidinje. Vjerski turizam u Međugorju, gledajući ekonomski, vapi za novim sadržajima i zadržavanju turista, te razvijanju planinskog, seoskog i lovnog turizma. Također, s druge strane, poslovni ljudi bi našli veći interes u toj novoj općini iz cijelog ZHŽ-a.“

Očito da je gospodin Jurišić nakon gubitka vlasti u Zapadno-hercegovačkoj županiji izgubio orjentaciju u punom smislu te riječi, pa se preselio u susjednu županiju gdje je krenuo sa podjelama, u prvom redu sa općinom Čitluk, kao jednom od najuspješnijih općina u BiH, koja mu je zasigurno trn u oku.

Općina Čitluk nije na pijaci, nije na prodaju i nikad neće biti, a HSP BiH svojim postupcima u vlasti Hercegovačko-neretvanske županije je dokazao koliko joj je stalo do ove općine i konkretno do Međugorja. Za 3,5 godine vlasti u koaliciji sa HDZ1990 i Bošnjačkim strankama za ovo mjesto osigurali su ravno 0 (nula) maraka iz proračuna HNŽ-a koji iznosi preko 180 milijuna, a žitelji i gospodarstvenici iz Brotnja u punjenju istoga sudjeluju sa preko 20%.

Sjetimo se raznih posjeta izaslanstva stranaka tadašnjeg Hrvatskog zajedništva tijekom 2007. godine Međugorju i Bijakovićima te silnih obećanja o investicijama na ovom području. U proteklom razdoblju jedini u Međugorje i Bijakoviće novce su ulagali općina Čitluk i mještani ova dva mjesta. Sva druga pomoć sa strane je izostala, čak i ugovori koji su potpisani između općine Čitluk i resornih ministarstava u Vladi HNŽ-a su otkazani jer su novce preusmjerili za projekte u Rami, Konjicu i Jablanici.

Albert Einstein je rekao sljedeće: u dvije stvarni ne možemo biti potpuno sigurni da postoje. Prva je beskrajni svemir, a drugi ljudska glupost. U prvu nismo sigurni, ali nakon posljednje izjave Zvonke Jurišića o podjeli općine Čitluk u ovu drugu smo potpuno sigurni. Zvonko Jurišić bi i dalje bio premijer da je radio svoj posao za koji je bio plaćen i da se brinuo za dobrobit županije na čijem je čelu bio.  Da nije tako, onda bi se u ZHŽ isplaćivali doprinosi uz plaću, isplaćivale bi se porodiljne naknade, a ne bi novac išao za plaćanje poticaja Lijanovićima za očuvanje koalicije itd.

Stanovnici općine Čitluk, naši Brotnjaci i Broćanke mogu biti sigurni da HDZ BiH Čitluka nikada neće dopustiti da itko podijeli ovaj narod i ovu općinu.

Planovi koje ima HSP BiH sa svojim čelništvom u općinskom odboru u Čitluku kao i središnjicom te stranke neće biti realizirani, to vam obećavamo.


HDZ UZ BROTNJO,
BROTNJO UZ HDZ!
Ured za informiranje
OO HDZBiH Čitluk