Ratni zapovjednici bojni i samostalnih satnija iz 1991/1992. godine dali podršku HDZ-u BiH

HDZ, HDZ BiH
...razgovarali su danas u Mostaru sa članovima Općinskog stožera HVO Mostar i ratnim zapovjednicima bojni i samostalnih satnija iz razdoblja 1991./1992. godine.

Članovi Općinskog stožera HVO Mostar i ratni zapovjednici bojni i samostalnih satnija iz razdoblja 1991./1992. godine su na sastanku izrekli neupitnu potporu HDZ BiH na predstojećim Općim izborima 2010, navode iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.


"Svi smo mi ponikli iz HDZ BiH, te smo neupitni dio naše vodeće i stožerne hrvatske političke stranke u BiH. S toga imamo obvezu pridonositi ostvarenju njezina pobjedničkog izbornog cilja", zajedničko je stajalište članova Općinskog stožera HVO Mostar i ratnih zapovjednika bojni i samostalnih satnija iz razdoblja 1991./1992. godine, dodaje se u priopćenju.

Dopredsjednik HDZ BiH i zastupnik HDZ u Hrvatskom saboru Rade Bošnjak je u svojem obraćanju istaknuo: "Naša je poruka – istrajat ćemo na tome da BiH konačno dobije novi Ustav BiH koji će garantirati apsolutnu ustavnu jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH. HDZ BiH mora graditi status strateške pozicije odnosno HDZ BiH mora biti stožerna stranka hrvatskog naroda u BiH.


Zbog toga je HDZ BiH postavio vrlo jasne temelje – prag rezultata se mjeri u vrlo jasnom iznosu – više od 130. 000 glasova za HDZ BiH. To bi značilo kako se vraćamo na rezultat prije 12 godina. On bi sam po sebi značio da HDZ BiH bude vrlo jasno prepoznat i od domaće i od inozemne javnosti kao snaga bez koje se ne može razgovarati o uređenju države BiH, ustavnim promjenama ali i svim ključnim obvezama i reformskim aktivnostima koje stoje ispred nas.

Duboko vjerujem kako je došlo vrijeme, uz sve probleme koje smo imali u posljednjih 5 ili 6 godina, da sve zemlje iz okruženja kada budu analizirale probleme u BiH, HDZ BiH gledaju kao jednog ravnopravnog partnera. Bez HDZ BiH i hrvatskog naroda u BiH nitko ne može odlučivati o budućnosti Bosne i Hercegovine. BiH ima svoju prosperitetnu budućnost kroz euro – atlantske integracije prije svega kao zemlja u kojoj će tri konstitutivna naroda biti apsolutno istinski ustavno jednakopravna.

To je ključna vizija, ključna misija HDZ BiH", istaknuo je u svojem obraćanju dopredsjednik HDZ BiH i zastupnik HDZ u Hrvatskom saboru Rade Bošnjak.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Mostar Denis Lasić upoznao je nazočne o završnim pripremama za Svečanu akademiju u povodu 20. obljetnice GO HDZ BiH Mostar koja će se održati 3. lipnja 2010. godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, s početkom u 20:00 sati, zaključuju u priopćenju iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.