Priopćenje HDZ BiH

Gotovo da nema skupa gdje to nije jedina i omiljena tema kandidata 1990. No, javnost najčešće nije svjesna što to Martin Raguž poručuje i zašto inzistira na izbornom sučeljavanju. Nekoliko je razloga za to. Najvažniji i najpodliji, a može se reći i po Hrvate najopasniji.

Naime, sporazumom SDP, HDZ 1990, HSP-a i dugih stranaka o „Novoj Alijansi za BiH“ utvrđena je strategija i oko javnih debata i sučeljavanja. U sporazumu stoji kako Željko Komšić neće nastupiti niti u jednom izbornom sučeljavanju. Zadaća je Martina Raguža da u sučeljavanju s Borjanom Krišto ocrni što više HDZBiH, prof. dr. Dragana Čovića i samu Borjanu Krišto.

Dodatna je zadaća Martina Raguža da stalno poziva na sučeljavanje Borjanu Krišto, a nikako Željka Komšića. Na taj način neće biti fokus na izbjegavanje sučeljavanja Željka Komšića nego Borjane Krišto. Strategija se provodi u djelo i to je evidentno svaki dan. Dakle Martin Raguž igra još jednu prljavu igru.

Dalje Martin Raguž i HDZ1990 nemaju izbornog programa. Njihov jedini program je sukobljavanje s HDZBiH i stvaranje polarizacije ili dva bloka. Po njihovoj logici onaj tko nije za njih jeste za nas. I konačno, „šupljim“ i otrcanim frazama treba se stvoriti dojam kako je Martin jako pametan i najbolji kandidat.

Ako zatreba ponešto i slagati, to Martinovu karakteru ništa ne smeta. Marin Raguž je već nastupao u ovoj kampanji u sučeljavanju. Najvažniji dojam koji je ostavio je: laž. Kako su mediji pisali Martin Raguž u pola minute slaže tri puta. Martin Raguž u svojim sučeljavanja laže o svom identitetu, svojoj prošlosti o sebi samome.

Martin Raguž svoj angažman u politici od 1990 do 2010., zbraja s 18 godina. Ostaje dojam ili ne zna matematiku iz prvog razreda osnovne škole ili nastavlja bezlično lagati birače, one koje poziva da glasuju za njega-lažova.