FOTO  Preko stotinu mladih na petoj Ekološkoj akciji Mladeži HDZ BiH na Buni

Mladež HDZ BiH

Akcija se održala u mostarskom prigradskom naselju Buna. Odaziv članova Mladeži ovaj put je premašio sva očekivanja – preko stotinjak mladih ljudi, zaputilo se prema Buni kako bi ovo naselje očistili od smeća. Rezultati akcije bili su vidljivi već nakon nekoliko sati ustrajnog rada – preko 90 vreća sakupljenog smeća, očišćen prostor uz obalu, kao i korito rijeke Bunice, pokošeno divlje raslinje uz pomoć kosilice i trimera, te posađeno deset stabala lipe uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na Buni. Ekološku akciju su ovaj put posjetili i najviši dužnosnici: prof. dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH, Rade Bošnjak, potpredsjednik HDZ BiH i Ilija Filipović, član Predsjedništva HDZ BiH, uživo se uvjerivši u radnu i prijateljsku atmosferu koja je taj dan vladala na Buni.

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović je ovom prilikom izjavio: „Velika mi je čast doći ovdje, među mostarsku Mladež HDZ BiH, družiti se s njima, a ono što je zaista najvrjednije je to što su se svi oni zajedno okupili, te na taj način bolje upoznali i razmijenili ideje za neke sljedeće akcije.“, istaknuo je dr. Čović, naglasivši kako je ideja o ekološkoj akciji za svaku pohvalu. Rade Bošnjak, potpredsjednik HDZ BiH je ovom prilikom istaknuo kako svakako podržava Mladež u realizaciji njihovih ideja. „Ovim današnjim činom sam prezadovoljan i drago mi je što je svaka sljedeća akcija u nizu sve uspješnija, te što joj pristupa sve veći broj Mladeži. A posebne pohvale i organizatorima.“, rekao je Bošnjak.

Potporu Mladeži kao i svaki put dosada dao je i Denis Lasić, predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Mostar, a u samoj Ekološkoj akciji, aktivno su sudjelovali i Vlatko Marinović, predsjednik Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Mostar, te Jasna Ćubela, tajnica Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Mostar. Cjelodnevnoj pomoći u ekološkoj akciji ponovno su priskočili i oni najmlađi, odnosno članovi kluba „Otkrivači“, kojeg čine djeca od 7 do 14 godina starosti, te članovi ronilačkog kluba „Posejdon“. Mladež je očistivši Bunu, dovela ovaj kraj u stanje kako je to nekada bilo, sa što manje smeća, u nadi kako će rijeka Bunica ponovno biti turistički sadržaj koji će donijeti koristi gradu Mostaru, pa tako i široj regiji.