Predsjedništvo HDZ-a BiH održalo sjednicu u Žepču

Na sjednici je Predsjedništvo HDZ usvojilo načela za predlaganje kandidata i utvrđivanje kandidacijskih lista HDZ BiH za Opće izbore 2010. godine. 

HDZ BiH u predstojeći izborni proces u pravilu ulazi samostalno i to svjesna svoje uloge, organiziranosti i povijesne odgovornosti, kao vodeća politička snaga hrvatskoga naroda u BiH, sukladno prosudbama i odlukama nadležnih tijela stranke, zaključeno je na sjednici. 

Prema Odluci o raspisivanju Općih izbora za listopad 2010. godine, HDZ BiH će prijaviti kandidacijske liste za sve razine vlasti za koje se provode izbori. 

Pri predlaganju i sastavljanju kandidacijskih lista sva stranačka tijela i pojedinci koji sudjeluju u procesu kandididranja i odabira kandidata rukovodit će se odgovarajućim načelima utvrđenim u stranačkim aktima koji definiraju tu materiju. 

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH dogovorene su operativne aktivnosti u predstojećem razdoblju, a nakon sjednice vodstvo stranke nazočilo je svečanoj akademiji u povodu 20. obljetnice Općinskog odbora HDZ-a Žepče, priopćeno je iz Ureda za informiranje te stranke. 

(Fena)