Potpisana Deklaracija o redovitom financiranju između HDZ BiH i Sveučilišta u Mostaru

Polazeći od činjenice kako BiH zaostaje u primjeni visokih i novih tehnologija a posebno u primjeni i proizvodnji proizvoda kojima se mogu osigurati specifični tržišni uspjesi na svjetskim tržištima, predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović istaknuo je kako je Sveučilište u Mostaru jedna od najvažnijih institucija za opstojnost i prosperitet hrvatskog naroda u BiH.

''HDZ BiH, nakon izbora 3. listopada 2010. i implementacije zakonodavne i izvršne vlasti, obvezuje se osigurati financijska sredstva za normalan rad Sveučilišta u Mostaru. U svrhu osiguranja financijske samostalnosti zadužiti ćemo osnivače, koje su u ovom slučaju županijske Vlade i općine, da kroz planirana proračunska sredstva osiguraju stabilno i pravodobno financiranje Sveučilišta u Mostaru s ciljem unaprjeđenja statusa akademske zajednice i razvitka visokog obrazovanja'', istaknuo je predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović dalje navodeći kako će se HDZ BiH, kao stožerna stranka hrvatskog naroda, zalagati za bolji standard i uvođenje besplatnog školovanja studentima.

Potpisanu Deklaraciju o redovitom financiranju Sveučilišta u Mostaru, uz prof. dr. sc. Dragana Čovića i kandidatkinju za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjanu Krišto, pozdravili su i gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić te Denis Lasić, predsjednik GO HDZ BiH i nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu HNŽ, ističući kako će HDZ BiH svojom politikom jamčiti opstojnost i razvitak Sveučilišta u Mostaru te neće utjecati na bilo kakve odluke, na taj način štiteći zajamčenu autonomiju Sveučilišta.