Potpisan sporazum o strateškom partnerstvu HDZ BiH i HSP dr. Ante Starčević – Pravaši 21 stoljeća

...potpisali su jučer u Mostaru Sporazum o strateškom partnerstvu između te dvije stranke.
Potpisivanju je nazočila i kandidatkinja HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto te predsjednik Hrvatskog pravaškog bloka (HPB) Željko Koroman čija će se stranka u predstojećem razdoblju do Općih izbora ujediniti sa strankom HSP dr. Ante Starčević-Pravaši 21. stoljeća, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Sporazum se temelji se na načelima jednakopravnosti, partnerstva i preuzimanju odgovornosti za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, a u skladu s voljom birača te odgovornostima, obvezama i pravima koja proizlaze iz rezultata izbora. 

Stranke potpisnice Sporazuma suglasne su da će koordinirano sudjelovati u procesu ustavnih promjena, te da će usuglašavati svoje stavove po svim važnim pitanjima za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. 

Prema Sporazumu, u procesu ustavnih promjena strane će u svom političkom djelovanju nastojati da se kroz ustavne promjene dođe do pravednijeg i funkcionalnijeg uređenja Bosne i Hercegovine na načelima Kreševske deklaracije, prema kojima ni jedan od konstitutivnih naroda neće biti privilegiran ni diskriminiran. 

(Fena)