Ponovljeni drski napadi aktivista HDZ 1990 i HSP na prostor za oglašavanje HDZ BiH

izbori, HDZ BiH

HDZ BiH ne samo da je prepoznao najprljaviju kampanju u povijesti bh izbora koju provode aktivisti Martina Raguža, HDZ1990 i HSP BiH, nego je svjedok svakodnevnog uništavanja plakata i prostora za oglašavanje HDZ BiH.

Od prvog dana kampanje ta koalicija za poticaje i osobne interese je imala samo jedan cilj: dezinformirati javnost i kampanju pretvoriti u prljavi predizborni rat. Kako HDZ BiH nije prihvatio izborni scenarij, kampanja HDZ1990 postala je sve nervoznija. Dokaz tomu su uništeni plakati i prostor za oglašavanje HDZ BiH kao i postavljanje plakata prljavog sadržaja u što su se birači, posebno u Mostaru, mogli uvjeriti svakodnevno.

Posljednji napad na prostor za oglašavanje HDZ BiH dogodio se u srijedu, 22. rujna 2010. godine, u ranim jutarnjim satima u Mostaru, kada je napadnut i oštećen prostor za oglašavanje HDZ BiH te oštećena imovina u sjedištu Matice Hrvatske.

HDZ BiH raspolaže brojnim dokazima prljave kampanje HDZ1990 koje svakodnevno predočujemo javnosti i Središnjem izbornom povjerenstvu.

Prema riječima osoba koje rade takva nedjela, iza cijele prljave kampanje stoje ministar Damir Ljubić i Ivica Drmać, tajnik u stožeru HDZ1990. Oni aktiviste plaćaju 30 maraka za cijelu noć.

HDZ BiH još jedanput osuđuje najprljaviju kampanju od 1990 koju provodi HDZ1990 i HSP.

Za HDZ BiH to su neprihvatljive metode izborne kampanje.

Osuđuje ih i odbacuje.