Otvoreno pismo Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HR HB Mostar

Otvoreno pismo:

Pozivamo pripadnike bošnjačkog naroda s pravom glasa u BiH da na ovim izborima ignoriraju kandidaturu gosp. Željka Komšića i da svoj glas daju bošnjačkom kandidatu za predsjedništvo BiH po svojoj volji.

Nažalost, moramo upozoriti da u BiH postoje ostaci jugokomunističke ideologije koju predstavlja Zlatko Lagumđija i njegov privatni Hrvat Željko Komšić pokušavajući prekopirati politiku Slobodana Miloševića i Sejde Bajramovića koja je izazvala raspad Jugoslavije, te velika stradanja svih naroda bivše Jugoslavije . Rezultat takve politike je sedam neovisnih država među kojima je i Kosovo.

Istu jugokomunističku politiku je pokušao i Muhamed Filipović potpisujući Istorijski sporazum s Karadžićem 1991 god. što je bio znak Hrvatskom narodu da mora braniti svoju političku opstojnost i ravnopravnost unutar Bosne i Hercegovine a takva politika je nanijela ogromne boli i stradanja hrvatskom i bošnjačkom narodu a Karadžiću omogućila stvaranje Republike Srpske unutar BiH.

Narod kojem drugi narod bira predsjednika nije slobodan i suveren i toga su Hrvati u BiH i te kako svjesni.Zlatko Lagumđija je svjestan brojnosti bošnjačkog i hrvatskog naroda i stoga,i drugi put želi nametnuti svog Hrvata hrvatskom narodu u BiH da bi Hrvatima umanjio pregovaračku poziciju i proveo ustavne promjene s ciljem da Hrvati politički postanu nacionalna manjina, i mi Hrvati smo svjesni te činjenice i ozbiljno smo zabrinuti za buduće odnose između dva naroda .

Postavit će se nužno pitanje ima li Bosne i Hercegovine bez jednakopravnog statusa Hrvata u BiH.

Mi organizatori otpora, ratni zapovjednici i branitelji HVO nismo htjeli takvu Jugoslaviju kakvu je uspostavio Slobodan Milošević i Sejdo Bajramović , niti smo htjeli Istorijski sporazum koji je htio uspostaviti Muhamed Filipović i Radovan Karadžić. Obranili smo svoju slobodu i opstojnost uz pjesmu „ E moj druže beogradski".Na vama je da odlučite kako ćete glasovat i ako odlučite izabrati Željka Komšića i uvesti nas u scenarij političkog nestanka mi vam poručujemo da će njegov mandat počet pjesmom „ E MOJ DRUŽE SARAJEVSKI ".

Udruga organizatora otpora HVO u BiH, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata HR HB Mostar, Udruga specijalne policije iz domovinskog rata HR HB.