FOTO  Održana Javna tribina HDZ BiH ''Slušamo vas'' u Stocu

izbori, izbori 2010, HDZ BiH, Dragan Čović, Ivan Musa, HKDU, Stolac

Prof. dr. sc. Dragan Čović ukratko se osvrnuo na dvadeset burnih godina stranke ističući kako HDZ BiH, spremniji nego ikad, čeka listopadske izbore, s konkretno razgrađenom vizijom, strategijom, dokumentom Ustava koji će omogućiti Hrvatima definiranje uvjeta koje će i drugi narodi podržati. ''Bilo bi zaista naivno ovu zemlju, zemlju naših pradjedova, našu zemlju prepustiti drugima, jer je velika cijena plaćena za teritorij kojim danas raspolažemo. Mi nemamo protivnike među hrvatskim strankama. Oni su tek dio neistomišljenika, dok su hrvatskom narodu najveća prijetnja SDP i Željko Komšić. Ako Hrvati, kako ovdje u Stocu, tako i diljem BiH, uzmu glas u svoje ruke, siguran sam kako će Borjana Krišto biti novi član Predsjedništva Bih iz reda hrvatskog naroda, i pravi predstavnik Hrvata i njihovih interesa'', rekao je prof. dr. sc. Dragan Čović.

Komentirajući trenutačno stanje u općini Stolac kada su u pitanju izgradnja putova, srednja škola na hrvatskom jeziku, zapovjednici i udruge proistekle iz Domovinskog rata kao i drugi problemi koje im je vlada HNŽ-a nametnula na leđa, prof. dr. sc. Čović je istaknuo kako je HDZ BiH, kao stožerna stranka, spremna preuzeti odgovornost za bolju budućnost građana Stoca, o čemu dovoljno govori i zadnja transakcija od 500 tisuća maraka koja je s federalne razine uložena u ovu općinu.

Javna tribina HDZ BiH ''Slušamo vas'' organizirana je za građane koji imaju priliku dobiti odgovor na sva pitanja koja ih zanimaju. Potaknuti time, Stočani su napunili dvoranu do posljednjeg mjesta. Sukladno tomu, dr. Mladen Bošković, nositelj liste HDZ BiH za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, rekao je kako je današnji odaziv Stočana potvrda svega dobroga što je HDZ BiH dosad radio i što će ubuduće uraditi za hrvatski narod. ''Obećajem vam kako ćemo u listopadu dobiti 56 posto ukupnog biračkog tijela u Stocu. Rezultat takvih očekivanja jest naš svakodnevni rad s građanima kroz različite institucije i interaktivni odnos s našim načelnikom'', naglasio je dr. Bošković. Pri tome je također istaknuo kako HDZ BiH nije stranka koja daje lažna obećanja nego sve svoje aktivnosti organizira da bi udovoljila građanima i ostvarila njihove nacionalne interese. ''Želimo samo ono što nam pripada kao što imaju ostala dva naroda u BiH'', poručio je dr. Bošković koji je ujedno sve nazočne pozvao na obilježavanje 20. obljetnice HDZ BiH u Stocu dana 20. rujna 2010. godine.

Predsjednik HKDU BiH i kandidat na listi za federalni Parlament Ivan Musa prisjetio se vremena osnivanja Kreševske deklaracije koja je osnovana na inicijativu samog predsjednika HDZ BiH prof. dr. sc. Dragana Čovića. ''Dok politika vladajućih polako pada i više ne nailazi na plodno tlo među hrvatskim narodom koji prepoznaje koje zaista mjesto želi zauzeti u BiH, mi želimo vratiti sve ono što je uništeno kroz prethodne četiri godine vladanjem ljudi koji nisu kvalificirani za obavljanje visokih dužnosti za koje su predodređeni'', upozorio je Ivan Musa. Također je istaknuo kandidatkinju za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjanu Krišto kao osobu koja će pomoći Hrvatima zauzeti mjesto u BiH koje im doista i pripada.

Nositelj liste HDZ BiH  za Skupštinu HNŽ prof. Denis Lasić osvrnuo se na loše stanje u medijima HNŽ-a, Sveučilištu u Mostaru, socijalno ugroženim kategorijama navodeći kako se nakon izbora i smjene trenutačne vlasti mogu očekivati, između ostalog, i redovita isplaćivanja porodiljnjih i drugih socijalnih naknada. ''Želimo racionalnu vladu u službi svojih građana'', poručio je prof. Lasić.

Prilikom posjete Stocu, izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom prof. dr. sc. Draganom Čovićem, položilo je vijenac i zapalilo svijeće na spomen obilježje  poginulim hrvatskim braniteljima, a održan je i razgovor s Općinskim odborom HDZ BiH Stolac i predsjednikom Stjepanom Boškovićem, kao i časnicima-ratnim zapovjednicima i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Stolac.