Održan skup Hrvatske koalicije HDZ 1990 – HSP BiH u Posušju

U ime domaćina prvo je govorio Vjekoslav Bakula, a zatim i Vjekolav Čamber. Njihovi govori bili su fokusirani na rezultate četverogodišnje vladavine u Županiji zapadnohercegovačkoj HDZ 1990 i HSP-a. Isto tako oni su iznijeli i konkretne projekte koje će ova koalicija ostvariti u sljedećem mandatu.

Skup je nastavljen govorima predsjednika županijskih odbora HSP-a Branka Čorluke i HDZ 1990 Ivice Gašpara.

Predsjednik HSp-a BiH i kandidat za Parlament BiH dr. Zvonko Jurišić je podsjetio na rezultate Vlade Županije Zapadnohercegovačke kojoj je bio četiri godine na čelu, ali je i odgovorio na dezinformacije koje u javnosti širi HDZ BiH. Kazao je da je njegova vlada radila i gradila za razliku od ranijih vlada, podizala i obnavljala škole, ceste, povećala bitno plaće zaposlenim u školstvu, zdravstvu, javnoj upravi itd. Isto tako imala je socijalnu osjetljivost posebno prema problemima branitelja, rješavala njihova stambena pitanja, pomagala one kojima je bila potrebna pomoć.

Istaknuo je da je i ukupna iznos i pojedinačne plaće bitno povećane i da je osigurana stabilnost funkcioniranja županijskih službi i općenito podignut standard u Županiji. Odgovorio je i onima koji kažu da je previše zadužio županiju riječima da se radio i gradilo u interesu građana i da će se tako nastaviti i poslije izbore. Uopće, Jurišić ne dvoji da će Hrvatska koalicija i nakon izbora imati svoju vladu u ovoj županiji, ali i ostalim županijama s hrvatskom većinom, te da će i u Parlamentu BiH imati zastupnike koji neće nikada izdati.

Jurišić je najavio i pobjedu kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva Bih Martina Raguža na izborima za kojega je rekao da je jedini istinski hrvatski kandidat s a svim potrebnim kvalitetama za obnašanje te odgovorne funkcije u interesu hrvatskog naroda i države BiH.

Martin Raguž je predstavio svoj program i ponovio svoj poziv protukandidatima za hrvatskog člana Predsjedništva za javno sučeljavanje kako bi birači zaista mogli vidjeti tko koliko vrijedi i odlučiti se za koga glasovati. Isto tako pozvao je Dragana Čović i Zlatka Lagumdžiju da konačno puste svoje kandidate Borjanu Krišto i Željka Komšića za progovore da narod čuje što nude i za što se zalažu.

Raguž je uvjeren da će politika koju vodi Hrvatska koalicija i on osobno pobijediti na ovim izborima i da je to politika koja je u stanju hrvatskom narodu osigurati ravnopravan ustavni položaj, pružiti stabilnost i nove perspektive razvoja u Bosni i Hercegovini. Umjesto sukoba i stalnih frustracija Predsjedništvo mora poticati suradnju, širiti povjerenje i biti predvodnik u jačanju i zaštiti svakoga naroda i i građanina.

Raguž je naglasio da vodi kampanju susreta s ljudima i osluškivanju njihovih potreba i stajališta širom BiH a što će nastaviti i dalje. Želi govoriti i kad nema mikrofona i kamera u blizini i čuti što ljudi misle, te je nazvao svoju kampanju susreti s ljudima.