Obilježena 20.Obljetnica općinskog odbora HDZ BIH Jablanica

Izaslanstvo HDZ-a BiH predvodili su član Predsjedništva HDZ-a BiH Ilija Filipović, predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Mostar Denis Lasić, te predsjednik OO HDZ BiH Rama Dragan Meter.

Predsjednik OO HDZ-a BiH Jablanica Ivan Rogić prisjetio se vremena od osnivanja HDZ na stadionu u Jablanici preko prvih demokratskih izbora, rata i poraća pa sve do danas. 

''Teško je ovaj put opisati u nekoliko rečenica, ali sa sigurnošću možemo reći kako su pojavom HDZ i demokracije Hrvati po prvi put mogli slobodno birati svoje ljude i boriti se za svoja prava za koja se, poslije svega, i danas moramo boriti u državi i općini gdje živimo. 

Drago mi je vidjeti vas ovdje i izražavam zadovoljstvo što nas povremeno različite prilike okupe na ovom mjestu. Ovdje se uistinu teško živi, ali zadnjih dana smo uspjeli unijeti malo živosti i zabave u naš kraj igrajući nogomet, šah, priređujući utrke i moram vam reći kako je bilo zaista lijepo provesti vrijeme s vama. Bili smo, biti ćemo i ostati ćemo zajedno'", kazao je Rogić.

Prigodom obilježavanja, obratio se i član Predsjedništva HDZ BiH Ilija Filipović, koji je pozdravio sve nazočne, obitelji poginulih branitelja u Domovinskom ratu kao i udruge proistekle iz Domovinskog rata koji su dali veliki ulog za slobodu teritorija na ovom prostoru.

''Na poseban način pozdravljam sve one koji su pripadali prvom inicijativnom odboru za osnutak HDZ ovdje u Jablanici. Posebno pozdravljam prve članove prvog Općinskog odbora i sve koji su pridonijeli da HDZ BiH u proteklom razdoblju, od 1990. godine do danas, ostane stožerna hrvatska stranka u BiH. 

U izbornoj smo godini i pred nama je razdoblje kada je već uvelike krenula izborna kampanja koja se osjeti i u našem cjelokupnom, svakodnevnom životu. 

Imamo strategiju, utvrdili smo korporativne planove, donijeli smo jedan konkretan cilj za predstojeće izbore: vratiti ćemo se na vlast u svim hrvatskim županijama gdje trenutno tu vlast ne obnašamo. 

Najveća odgovornost je na HDZ BiH na koji ćemo način nakon predstojećih izbora sudjelovati u daljnjim političkim procesima s ciljem mijenjanja postojećeg ustavno-pravnog uređenja BiH'', istaknuo je Filipović pozivajući sve stanovnike općine Jablanica da izađu na izbore 3. listopada i svoj glas daju nositelju županijske liste HDZ BiH Denisu Lasiću, navodi se u priopćenju. 

(Fena)