Mostar: Izborni proces započeo bez problema

Mostar, crna kronika, Stari most, skok, Stari most, mostarke, Mostar, nesreća, Stari most, Mostar, filmovi, film festival, izbori 2010, Mostar, Srbi, povratnici, Mostar, Gradsko vijeće Mostar, Bošnjaci, raskol, most, Stari most, Mostar, turizam, Nikola Vranjković, Mostar, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, grad, podjela, Hercegovci, među najvišim u svijetu
Zbog zagušenja telefonskih linija nemamo podatak je li i preostalih 10 posto biračkih mjesta otvoreno, kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Izborne komisije Grada Mostara Halil Maksumić.

"Otvaranje birališta i početak izbora započelo je bez ikakvih problema i sve protječe u najboljem redu", kazao je Maksumić.

Po njegovim riječima, na području Grada Mostara otvoreno je 126 redovnih biračkih mjesta, jedno za glasovanje u odsutnosti, a organizirana su dva mobilna tima.

U Gradu Mostaru registrirana je 91 177 birača. Izborni proces nadgleda ispred političkih stranaka i nevladinih organizacija 1 080 promatrača.

Čapljina

Na području općine Čapljina sva birališta su otvorena u sedam sati i glasovanje je započelo bez ikakvih problema i poteškoća, kazala je u izjavi za Fenu predsjednica općinskog Izbornog povjerenstva Jasna Jelčić.

Po njezinim riječima, na području općine Čapljina otvoreno je 26 redovitih birališta, jedno za glasovanje u odsutnosti te jedan mobilni tim.

U općini Čapljina registrirano je 20 820 birača. Izborni proces nadgledat će ispred političkih stranaka 209 promatrača i oko 60 promatrača ispred nevladinih udruga.

Čitluk

Na području općine Čitluk sva biračka mjesta su otvorena u sedam sati i glasovanje je započelo bez ikakvih problema te se dovija u najboljem redu, kazala je u izjavi za Fenu predsjednica općinskog Izbornog povjerenstva Anica Nakić.

Po njezinim riječima, na području općine Čitluk otvorena su 22 redovna biračka mjesta, jedno za glasovanje u odsutnosti i dva mobilna tima.

Također, registrirano je 12 516 birača, kazala je Nakić.

Posušje

Na području općine Posušje sva biračka mjesta, osim biračkog mjesta u Viru su otvorena na vrijeme u sedam sati.

Izborni proces započeo je bez problema i sve protječe u najboljem redu, kazala je u izjavi za Fenu predsjednica općinskog Izbornog povjerenstva Ivanka Arapović Galić.

"S otvaranjem birališta u Viru se kasnilo budući da promatrači nisu nazočili pri prvom brojanju listića pa su zatražili da se brojanje ponovi što je i učinjeno", kazala je Arapović Galić.

Po njenim riječima, na području općine Posušje otvoreno je 18 redovnih biračkih mjesta, jedno biračko mjesto za glasovanje u odsutnosti i jedan mobilni tim, a registrirana su 12 172 birača.

Prozor/Rama

Na području općine Prozor/Rama sva biračka mjesta otvorena su na vrijeme u sedam sati, kazao je u izjavi za Fenu predsjednik općinskog Izbornog povjerenstva Mile Anić.

Po Anićevim riječima, izborni proces je započeo u najboljem redu i bez ikakvih problema.

Na području općine Prozor/Rama otvoreno je 30 redovnih biračkih mjesta, jedno za glasovanje u odsutnosti i dva mobilna tima, a registriran je 10 601 birač.

Ravno

- Na području općine Ravno sva biračka mjesta otvorena su na vrijeme u sedam sati, kazala je u izjavi za Fenu predsjednica općinskog Izbornog povjerenstva Stana Burić.

Po njenim riječima, na području općine Ravno otvoreno je pet redovnih biračkih mjesta kojima je pridruženo i biračko mjesto za glasovanje nepotvrđenim glasačkim listićima i jedan mobilni tim.

U toj općini registrirano je 1 128 birača.

"Izborni proces je započeo bez ikakvih problema i glasači već izlaze na izbore", kazala je Burić.

Orašje

Jutros u 7 sati na području općine Orašje otvorena su sva biračka mjesta, a izbori teku bez ikakvih problema.

U toj općini 16 425 birača moći će glasovati na 23 redovna biračka mjesta, a formirana su i dva mobilna tima, kazao je za Fenu predsjednik Lokalnog izbornog povjerenstva Orašje Marijan Živković.

Široki Brijeg

Na području općine Široki Brijeg sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme, jutros u sedam sati, kazao je u izjavi za Fenu član općinskog Izbornog povjerenstva Kristijan Zovko.

Po njegovim riječima, na području općine Široki Brijeg otvorena su 32 redovna biračka mjesta, jedno biračko mjesto za glasanje u odsutnosti i jedan mobilni tim. Registrirano je 20 903 birača.

"Izbori su započeli bez problema i sve protječe u najboljem redu", kazao je Zovko.

Ljubuški

Na području općine Ljubuški sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme, jutros u sedam sati, kazao je u izjavi za Fenu predsjednik općinskog Izbornog povjerenstva Tomo Šimić.

Po njegovim riječima, na području općine Ljubuški otvoreno je 30 redovnih biračkih mjesta, jedno biračko mjesto za glasanje u odsutnosti i jedan mobilni tim. Registrirano je oko 20 230 birača.

"Izbori su započeli bez problema i sve protječe u najboljem redu", kazao je Šimić.

(Fena)