Milorad Dodik: "Najbolje je da se mirno raziđemo!"

Milorad Dodik političar iz RS-a, Milorad Dodik političar iz RS-a, RAK, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Milorad Dodik, nadležnost, Zakon, imovina, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Politika, Milorad Dodik, BIH, karađorđevo, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Treći entitet, BIH, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Mladen Bosić, Vijeće ministara, autonomija, Republika Srpska, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, SDP BIH, BIH, Trebinje, Milorad Dodik, stranka za bih, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, SNSD, Hrvati u BIH, ustav, Milorad Dodik, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, Republika Srpska, BIH, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Dragan Čović, HDZ BiH, SDP BIH, SDA BIH, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović, Reis Cerić, Mevlid Jašarević, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Zdravko Krsmanović, Gornja Drina, SNSD, Mi
Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, je na večerašnjem predizbornom mitingu SNSD-a u Vlasenici rekao da niko ne može reći kada će to biti, ali da će "to doći".

"U međuvremenu, mi ćemo da gradimo vodovode, fabrike i puteve, učvršćivaćemo našu zajednicu, a političko rješenje doći će samo po sebi. U ovoj su Republici dobrodošli da žive svi koji priznaju njen legitimitet, i Bošnjaci i Hrvati i svi drugi. Ali nemamo mi razloga da uvažavamo one koji ne poštuju RS", rekao je Dodik.

Radmanović: Ne priznajemo odluke OHR-a!

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović istakao je da je prioritet stranke Srpska i tako će biti i u naredne četiri godine.

"Ne priznajemo nijednu odluku OHR-a koja je nametnuta, a koja je protiv interesa RS i svih koji žive u RS i tako će biti i ubuduće. Mogu slobodno da idu, nama ne trebaju. Treba da nam pomognu kao što su pomagali i drugima u ekonomskom razvoju, savjetodavno, ali ne mogu naređivati. U ovoj zemlji samo narod može naređivati, a SNSD će vas dosljedno slušati", poručio je Radmanović.

Nosilac kandidatske SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Nikola Špirić istakao je da u protekle četiri godine nije prenesena nijedna nadležnost sa RS na državni nivo, ističući da Dejtonski sporazum nije donio samo mir, već da on čuva i teritorijalni integritet BiH.

Špirić: Počnite da sanjate o nezavisnosti od danas!

"A vrijeme je da jasno kažemo da je ispred nas period izgradnje statusa naše Republike. Albanci na Kosovu 150 godina sanjaju i evo ih na pragu da dođu do nezavisne države. Pa i mi imamo pravo da sanjamo da će neko u ime RS nekad tamo u Briselu potpisati sličnu rezoluciju. Počnite da sanja od danas", rekao je Špirić.

Na večerašnjem skupu okupljenim građanima Vlasenice obratili su se i nosioci kandidatskih lista za Narodnu skupštinu RS Igor Radojičić i Radovan Višković, nosilac kandidatske liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Lazar Prodanović, te kandidat za narodnog poslanika Miroslav Kraljević. (Dnevni Avaz)