Milorad Dodik: "Najbolje je da se mirno raziđemo!"

Milorad Dodik: "Najbolje je da se mirno raziđemo!"
Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, je na večerašnjem predizbornom mitingu SNSD-a u Vlasenici rekao da niko ne može reći kada će to biti, ali da će "to doći".

"U međuvremenu, mi ćemo da gradimo vodovode, fabrike i puteve, učvršćivaćemo našu zajednicu, a političko rješenje doći će samo po sebi. U ovoj su Republici dobrodošli da žive svi koji priznaju njen legitimitet, i Bošnjaci i Hrvati i svi drugi. Ali nemamo mi razloga da uvažavamo one koji ne poštuju RS", rekao je Dodik.

Radmanović: Ne priznajemo odluke OHR-a!

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović istakao je da je prioritet stranke Srpska i tako će biti i u naredne četiri godine.

"Ne priznajemo nijednu odluku OHR-a koja je nametnuta, a koja je protiv interesa RS i svih koji žive u RS i tako će biti i ubuduće. Mogu slobodno da idu, nama ne trebaju. Treba da nam pomognu kao što su pomagali i drugima u ekonomskom razvoju, savjetodavno, ali ne mogu naređivati. U ovoj zemlji samo narod može naređivati, a SNSD će vas dosljedno slušati", poručio je Radmanović.

Nosilac kandidatske SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Nikola Špirić istakao je da u protekle četiri godine nije prenesena nijedna nadležnost sa RS na državni nivo, ističući da Dejtonski sporazum nije donio samo mir, već da on čuva i teritorijalni integritet BiH.

Špirić: Počnite da sanjate o nezavisnosti od danas!

"A vrijeme je da jasno kažemo da je ispred nas period izgradnje statusa naše Republike. Albanci na Kosovu 150 godina sanjaju i evo ih na pragu da dođu do nezavisne države. Pa i mi imamo pravo da sanjamo da će neko u ime RS nekad tamo u Briselu potpisati sličnu rezoluciju. Počnite da sanja od danas", rekao je Špirić.

Na večerašnjem skupu okupljenim građanima Vlasenice obratili su se i nosioci kandidatskih lista za Narodnu skupštinu RS Igor Radojičić i Radovan Višković, nosilac kandidatske liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Lazar Prodanović, te kandidat za narodnog poslanika Miroslav Kraljević. (Dnevni Avaz)