Krišto nazočila smotri foklora „Gospojina 2010“ u župi Vidoši

Borjana Krišto, HDZ BiH, izbori 2010

Povodom blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije - Velike Gospe koja se tradicionalno proslavlja 15. kolovoza - kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto boravila je u nedjelju, 15. kolovoza 2010. godine, u župi Vidoši, Čair Sturba na prvoj Međunarodnoj smotri folklora „Gospojina 2010"

Smotra se održala pod pokroviteljstvom predsjednice Krišto, a organiziralo ju je Kulturno - umjetničko društvo Rudine, župa Vidoši (Livno). Prilikom obraćanja nazočnima kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto je istaknula kako je njegovanje tradicijske baštine obveza i odgovornost svih generacija te kako trebamo čuvati od zaborava našu bogatu kulturno - povijesnu tradiciju.

„Neka nas ova manifestacija i blagdan Velike Gospe potaknu da u vremenu brojnih izazova i kušnji više pozornosti usmjerimo jedni drugima, kao i na one vrednote i aktivnosti koje će nas ohrabriti i potaknuti na ispunjeniji, bolji i ljepši život" poručila je predsjednica.

Inače, na Međunarodnoj smotri folklora „Gospojina 2010", koja je po prvi put održana u župi Vidoši, nastupilo je preko 500 izvođača, odnosno članova različitih KUD-ova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a najboljim je proglašen KUD Hrvata „Bodrog" iz Bačkog Monoštora.