Krišto - Kosor: Ustavne promjene u BiH nemaju alternativu

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor razgovarala danas u Banskim dvorima u Zagrebu s predsjednicom Federacije Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto.

Na sastanku se razgovaralo o prijateljskim odnosima Hrvatske i Bosne i Hercegovine kao i o jačanju suradnje između dvije zemlje. Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Borjana Krišto zahvalila je predsjednici Vlade Kosor na osobnoj potpori te na potpori koju Hrvatska daje Bosni i Hercegovini.

Krišto je naglasila kako je nedavno održana zajednička sjednica Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine stvorila veoma pozitivan odjek u BiH javnosti, što svakako ide u prilog daljnjem jačanju i unapređenju prijateljskih te dobrosusjedskih odnosa između dvije zemlje, piste vecernji list.

Krišto je također upoznala premijerku Kosor s aktualnim političkim stanjem, odnosima i prilikama u Federaciji Bosne i Hercegovine i u Bosni u Hercegovini te naglasila kako ustavne promjene u BiH nemaju alternative, baš kao i njen put prema euroatlantskim integracijama.

Premijerka Jadranka Kosor naglasila je kako Republika Hrvatska podupire jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu kao državu tri konstitutivna naroda i građana te je i ovom prigodom izrazila podršku Bosni i Hercegovini na putu u euroatlantske integracije.