Josipa Petrović predsjednica Mladeži HSP-a BiH ZHŽ.

Tijekom drugog zbora za dopredsjednike Pravaške mladeži ZHŽ-a izabrani su Marijana Markota iz Posušja, Ivan Boban iz Gruda, Josip Pavlović iz Ljubuškog i Krešimir Šimić iz Širokog Brijega, a koji su inače predsjednici Mladeži u općinskim podružnicama te županije.

Za tajnika Pravaške mladeži izabran je Marko Čuljak iz Gruda. 

"Ideja vodilja mladeži HSP-a je politika naše stranke u cilju ostvarenja svih nacionalnih i drugih interesa hrvatskog naroda u BiH. 

Mladi se danas moraju uključivati više u opće političke procese zbog očuvanja kulturnog identiteta hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine kao neprolazne baštine", kazala je nakon izbora predsjednica Petrović. 

"S ponosom i sigurnošću mogu reći da je Mladež HSP-a BiH budućnost na političkoj sceni na našim prostorima, što dokazuju u prvim redovima naši ministri koji dolaze iz redova mladeži. 

Zahvaljujem se stranci i kolegama na dosadašnjem ukazanom povjerenju u nadi da ću to isto povjerenje opravdati", kazala je Petrović.

Tijekom drugog zbora okupljenima su se obratili i ministri u Vladi ZHŽ-a iz reda HSP-a BiH Vjekoslav Čamber i Viktor Kvesić, zastupnik u Parlamentu FBiH Stanko Primorac-Ćane, predsjednik Županijskog vijeća HSP-a BiH Branko Ćorluka te predsjednik Općinskog vijeća Široki Brijeg Nedjeljko Bokšić. 

Prije održavanja drugog zbora održana je i sjednica Izbornog stožera HSP-a BiH ZHŽ-a tijekom koje se razgovaralo o predstojećim aktivnostima stranke u sve četiri općine ZHŽ-a. 

U HSP-u navode kako će se 27. lipnja u Kraljevoj Sutjesci održati Prvi susret i edukacija mladih političara, a u sklopu djelovanja nedavno utemeljene Akademije HSP-a BiH "Dr. Ante Starčević".

(Fena)