FOTO  Javna tribina ''Slušamo vas'' HDZ BiH u Vitezu

Prema riječima predsjednika HDZ BiH prof. dr. sc. Dragana Čovića cilj tribine jest upoznavanje javnosti s povijesnom važnošću predstojećih Općih izbora te poticanje građana na izlazak na birališta 3. listopada kako bi, između ostalog, konačno došlo do reforme postojećeg Ustava BiH u korist hrvatskog naroda.

''Onima koji nas prebrojavaju, a činjenica je kako nas uvijek netko prebrojava, želimo poručiti kako nas ima dovoljno, kako je BiH i naša zemlja i želimo je dijeliti s drugima pod uvjetom da hrvatski narod ostvari svoju punu suverenost i ustavnu jednakopravnost sa ostala dva naroda u BiH'', rekao je prof. dr. sc. Dragan Čović, ujedno i nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta BiH. Također se osvrnuo i na rezultate predizbornog istraživanja NDI-a koji jasno pokazuju kako je HDZ BiH danas druga ili treća snaga u BiH.

''Takvi rezultatu za nas predstavljaju veliku odgovornost, ali vjerujemo kako cilj od 130 tisuća glasova možemo ostvariti, uz dobru izlaznost naših birača. Nadam se kako će svatko od nas, sa svih razina, učiniti sve kako bi što više ljudi, osobito onih nezainteresiranih i neodlučnih, izašlo na izbore'', istaknuo je predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović pri čemu je najavio i dvije javne tribine koje će se održati u Domu HDZ BiH u Mostaru kroz iduća dva tjedna na temu borbe protiv kriminala u BiH.

HDZ BiH,Dragan Čović,Borjana KrištoLidija Bradara, kandidatkinja HDZ BiH za državni Parlament istaknula je važnost i ulogu Predsjedništva BiH ističući Borjanu Krišto kao najboljeg kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva. ''Kandidatkinja iz reda HDZ BiH Borjana Krišto najbolja je od nas i predložena je s razlogom. Njezina kandidatura veliki je izazov svim ženama na predstojećim izborima, kako nama članicama HDZ BiH tako i svim Hrvaticama. Očekujemo njezinu pobjedu, jer je krajnje vrijeme da BiH postane stabilna, normalna i upravljačka država'', rekla je Bradara pri čemu se osvrnula i na gospodarski program HDZ BiH u Vitezu u razdoblju od 2010. do 2014. godine koji, prema njezinim riječima, počiva na pravnoj državi, gospodarskom sustavu i socijalnoj osjetljivosti.

Kandidatkinja HDZ BiH za Parlament Federacije BiH Katica Čerkez rekla je kako je županija trenutno spas za Hrvate u BiH gdje je, prema njezinim riječima, moguće ostvariti mnogo više prava nego na federalnoj i državnoj razini. ''Zastupnici HDZ BiH su časno zastupali interese hrvatskog naroda i vodili smo tamo gdje su Bošnjaci htjeli ostvarivati svoje interese'', naglasila je Čerkez.

Mirko Batinić, nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu županije Središnja Bosna, naglasio je kako je u Središnjoj Bosni došlo do totalne polarizacije. Kako je sam rekao, rat je davno završio, ali ne i borba za ravnopravnost hrvatskog naroda. U ime domaćina, izaslanstvo HDZ BiH dočekao je predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH u Vitezu Franjo Rajković koji je zajedno s predsjednikom HDZ BiH prof. dr. sc. Draganom Čovićem sudjelovao na sastanku s časnicima - ratnim zapovjednicima i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, kao i polaganju cvijeća i svijeća na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima Viteza.