FOTO  Javna tribina HDZ BiH „Slušamo vas“ u Čitluku: Brotnjo uz HDZ, HDZ uz Brotnjo!

izbori 2010, HDZ BiH, Dragan Čović, Denis Lasić

O aktualnim problemima, kako u općini Čitluk tako i šire, Čitlučani su imali priliku razgovarati s prof. dr. sc. Draganom Čovićem, predsjednikom stranke i nositeljem liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, dr. Mladenom Boškovićem, nositeljem liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, Denisom Lasićem, nositeljem liste za Županijsku skupštinu te Ivanom Musom, predsjednikom HKDU-a.

U prepunoj kino dvorani, predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović, obraćajući se nazočnima, naglasio je kako je HDZ BiH stožerna, moderno organizirana stranka hrvatskog naroda koja je svoju snagu pokazala ostvarivanjem sporazuma sa sedam hrvatskih stranaka, strateškim partnerstvom sa HDZ Hrvatske kao i održavanjem stabilnih odnosa s drugim strankama koje su u pojedinim vremenima pokušavale onemogućiti postojanje i djelovanje HDZ BiH.

''Kako bi se uspostavila ustavno-pravna država temeljena na jednakopravnosti sva tri naroda, moramo izaći na izbore i pokazati kako nas ima više nego što drugi govore, okupiti se i odlučiti o budućnosti Hrvata u BiH. Stožer naše stranke je svaki naš birač i dužnost nam je promijeniti trenutačno stanje kako bi naša djeca mogla živjeti u BiH, javno se izjašnjavati kao Hrvati i da im to pravo nitko ne može oduzeti'', naglasio je predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović pozivajući Hrvate da 3. listopada pokažu gdje su većina i vrate dostojanstvo u županijama u kojima su većina.

Dr. Mladen Bošković, nositelj liste HDZ BiH za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, rekao je kako se trenutačna vlast može smijeniti jedino masovnim izlaskom Hrvata na predstojeće izbore i pobjedom HDZ BiH čija bi zadaća bila preuzeti obvezu da će, u vremenu koje dolazi, popraviti stanje i učiniti sve na dobrobit hrvatskog naroda, što, prema njegovim riječima, HDZ BiH može i zna kako.

O lošem stanju u Ministarstvu prosvjete HNŽ-a, zapošljavanju drugih naroda pri tome zanemarujući Hrvate, stanju na Sveučilištu u Mostaru, medijima, kulturi, športu, nepravilnoj privatizaciji pojedinih poduzeća, govorio je Denis Lasić, nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu HNŽ pri čemu je upozorio na važnost predstojećih izbora za cijeli hrvatski narod, kako u HNŽ, tako i u ostalim županijama.

''HDZ BiH kao stožerna stranka Hrvata krenula je u izbornu kampanju kako bi se promijenila trenutačna vlast koja donosi više štete nego koristi. Vrijeme je stati u kraj pohlepi za vlašću drugih stranaka koje po potrebi stvaraju koalicije, bilo gdje i bilo kada'', rekao je Denis Lasić pozivajući sve Hrvate da, zajedno s HDZ BiH, zaustave nacionalna poniženja hrvatskog naroda, kako u HNŽ koja treba biti primjer svim ostalim županijama s hrvatskom većinom, tako u cijeloj BiH.

Predsjednik HKDU-a Ivan Musa istaknuo je važnost kandidatkinje za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjane Krišto kao najboljeg kandidata koji će raditi u korist hrvatskog naroda i izboriti se za ustavnu ravnopravnost.

Prilikom posjete Čitluku, izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom prof. dr. sc. Draganom Čovićem, položilo je vijenac i zapalilo svijeće na spomen obilježje  poginulim hrvatskim braniteljima, dok je u zgradi Općine Čitluk održan razgovor s Općinskim odborom HDZ BiH Čitluk, časnicima-ratnim zapovjednicima i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Čitluk.