Izborni stožer HSPBiH objavio kandidaturu Živka Budimira za premijera HNŽ-a

HSP BIH

Nakon svete mise u Župnoj crkvi Sv. Jakova u Međugorju, koju je Budimir nazočio sa svojom obitelji i stranačkim kolegama, kandidat za županijskog premijera obratio se mještanima ističući da je glavni razlog objavljivanja kandidature upravo u tom mjestu želja da ukaže na potrebu i važnost vraćanja etike i morala u politiku.

"Politika, po mojim dubokim uvjerenjima, ne mora i ne smije biti samo makijavelistička, politika može biti i etična, a kao takva, politika može i mora služiti narodu", kazao je Budimir, najavivši da kako će voditi realnu i objektivnu kampanju.

"To znači da ću sa svojom strankom i svojim timom objektivno analizirati stanje i mogućnosti, ali i sve izazove. Pokušat ćemo voditi pozitivnu kampanju, kampanju u kojoj ću prije svega pitati svoje birače i građane kakva su im očekivanja pa potom i nuditi određena rješenja", pojasnio je Budimir.

"Osim što je Međugorje dio ove županije i moje izborne jedinice, smatram da osim duhovne vrijednosti, mogućnosti i kapaciteti Međugorja u gospodarskom, turističkom i svakom drugom pogledu nisu dovoljno razvijene i nisu u pokretač razvoja regije što svakako mogu biti", mišljenja je Budimir.

Dodao je da će u koordinaciji sa svojom strankom zagovarati politička pitanja koja nisu županijska razina, a posebno ona koja se odnose na ustavno pravni položaj hrvatskog naroda, kao i pitanje ciljeva i strategije hrvatskog naroda u BiH".

Budimir je u govoru napomenuo kako su njegova životna i politička načela i osobni stavovi protive korupciji i kriminalu, te da će te teme, kao i teme ekonomsko-socijalnih pitnaja biti značajno zastupljene, a nakon izbora mogu se očekivati i odlučni rezovi po tom pitanju.

Kada je riječ o konačnim očekivanjima, Živko Budimir je kazao kako vjeruje u svoju pobjedu i pobjedu HSP-a BiH, poručujući da je odlučan čovjek s jasnom vizijom.

fena/abcportal.info